Asker irticacı memura önlem istedi

Haber Giriş : 04 Temmuz 2005 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanlığı, Başbakan Erdoğan ile Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'e önceki gece 5 saat süren bir brifing sundu

Genelkurmay Başkanlığı, Başbakan Erdoğan ile Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'e önceki gece 5 saat süren bir brifing sundu. Bu brifing 28 Şubat sürecinden bu yana askerlerin hükümete sunduğu en uzun süreli brifing niteliğini taşıdı. Brifing sunan heyette Genelkurmay Başkanı Org.Hilmi Özkök, Genelkurmay 2. Başkanı Org. İlker Başbuğ, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanları, Jandarma Genel Komutanı yer aldı.

C-4 eylemleri
Brifingin ağırlıklı bölümünde PKK'nın artan terör eylemleri ve buna karşı sürdürülen mücadele anlatıldı. Son dönemde başta C-4 olmak üzere yurda çok miktarda patlayıcı madde sokulduğu kaydedilirken örgütün asker ve sivil üst düzey devlet yöneticilerine eylemler planladığı bilgisi verildi. Örgütün üst düzey yöneticilere tuzaklama ya da canlı bomba yöntemi ile gerçekleştirmeyi planladığı eylemlere karşı önlem alınması gerektiği belirtildi. Brifingde ayrıca PKK dışında bazı sol örgütlerin de ses getirici eylemler hazırlığında olduğunun tespit edildiği vurgulandı.

Kadrolaşmaya dikkat
Genelkurmay brifinginde bölücülük ve terörün yanı sıra irticai faaliyetlerin de iç güvenlik açısından tehdit oluşturduğu dile getirildi. Devlette irticai kadrolaşmanın önlenmesi gerektiği vurgulanırken bu çerçevede özellikle memuriyete giriş sınavlarının taşıdığı öneme işaret edildi.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber