18 yıl, 12 hükümet, 14 bakan gören gölet hâlâ bitirilemedi

Bitlis Güroymak'ta Kaleli köyünde yapımına 1994'te başlanan, 2004 yılında 'bitti' denilerek açılışı yapılan sulama Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait gölet, hâlâ tamamlanıp üreticinin hizmetine sunulamadı.

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 16 Haziran 2012 02:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnşaatına 11 milyon 600 bin TL harcanan ve yaklaşık 20 bin dönüm arazide sulu tarım yapılmasına imkân sağlaması hedeflenen göletin bitirilmesini bekleyen köylüler, ekim alanları ve ağaçların kuruduğunu belirterek, yetkililerden yardım istiyor. Gölet için alınan milyonlarca lira değerindeki boru, inşaat malzemesi ve diğer ekipmanlar yaz aylarında güneşin, kış aylarında ise kar ve soğuk havanın altında çürümeye terk edildi.

Güroymak'ın 10 mahallesi ve 5 köyün faydalanacağı sulama göletinin tamamlanamaması yüzünden, arazilerinde ekinlerin kuruduğunu belirten Üzümveren Köyü Muhtarı Ahmet Caf, "Gölet yapımı için verdiğimiz verimli tarlalarımız şu anda kullanılamayacak durumda. 15 yılda arazilerimiz kurudu, müteahhitler ödenek yok diyor. 20 bin dönüm arazimiz su olmadığından ekilemiyor. Bırakın tarlaları, yıllar önce ektiğimiz 10 bin kavak ağacının yerinde yeller esiyor. Yaşadığımız sıkıntıyı her zaman dile getiriyoruz. Fakat hiçbir gelişme yok, hiçbir girişimimiz sonuç vermiyor. Ekinler susuz kaldı, köylülerimiz perişan durumda." diye konuştu.

Bitlis Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kenan Caf, "Su olmadığından dolayı ot yetişmiyor, yem yetişmiyor, hayvancılık da öldü." dedi. Köylüler ise göletin yapımını bitiremeyen DSİ'ye zararlarının karşılanması için dava açtı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber