Dünyanın en hızlı büyüyen 4. şehri İzmir

Bağımsız araştırma kuruluşu Amerikan Brooking Enstitüsü'ne göre İzmir, dünyada en hızlı büyüyen 4 kentten biri...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2012 03:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in dünyada en hızlı büyüyen 4 kentten biri olduğu kaydedildi. Bağımsız araştırma kuruluşu Amerikan Brooking Enstitüsü'ne göre İzmir marka şehir olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. İzmir'in en son kazanımlarından biri de uluslararası standartlarda bir voleybol salonu oldu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir gezisi kapsamında Atatürk Voleybol Kompleksi'ni açtı.

Yıldırım: Bu İzmir İçin Çok Güzel Bir Başarıdır

Son dönemdeki projelerle İzmir'deki değişimin uluslararası alanda da farkındalık yaşattığını ifade eden Yıldırım, "Amerikan Brooking Enstitüsü'nün yaptığı araştırmaya göre dünyada en hızlı büyüyen 4 kentten biri olarak İzmir kenti çıktı. Bu İzmir için çok güzel bir başarıdır"

Atatürk Voleybol Kompleksi'nde Volley Hotel ile 2 plaj voleybolu kortu da bulunuyor.

İzmir Körfezi'ni Temizleyecek

Binali Yıldırım, İzmir Körfezi'ni temizlemek için inşa edilen deniz dibi tarama gemisi İmbat'ın hizmete girişi ile ilgili törene de katıldı.

Körfezin temizliği konusunda söz yerine eyleme ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Yıldırım, " 'Körfez yüzülecek kıvama gelecek' denip duruyor yıllardan beri, yaşlandık artık, performansımız azaldı. Bir an önce şurası temizlensek de yüzsek diye bekliyoruz. İşte biz dedik bir körfezi de el attık. Kardeşim bırakın bu körfezi, körfeze el koyduk" diye konuştu.

İmbat, 16 metre derinlikten saatte 4 bin ton balçık çıkarabiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber