İşitme engelliler için titreşimli uyarı sistemi, proje yarışmasında birinci oldu

Zirve Üniversitesi tarafından düzenlenen Ar-Ge Proje Pazarı Yarışması'nda '7.His' adlı işitme engelliler için titreşimli uyarı sistemi projesi birinci oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2012 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yarışmada birinci olan proje, 3. Doğu Akdeniz Üniversiteleri Bölgesel Ar-Ge Proje Pazarı'na katılacak.

Kızılhisar Kampüsü'nde yapılan yarışmada konuşan Rektör Prof. Dr. Adnan Kısa, amaçlarının akademisyenlerle sanayicileri bir araya getirerek Ar-Ge ve inovasyon alanında yüksek katma değerli proje işbirliklerinin kurulmasını, üniversite-sanayi işbirliğinin daha aktif hale gelmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Kısa, ?Hiçbir zaman tel örgüler arkasındaki üniversite olmadık. Organize sanayi içerisinde kurduğumuz Zirve Üniversitesi Sanayi İşbirliği Merkezi (ZÜSİM) ile de sanayicimizin yanında olduk.? dedi.

Yapılan başvurular arasında öğrencilerinde olduğuna dikkat çeken Kısa, ?Üniversite öğrencilerine proje kültürünü benimsetmek, proje üretmeye ve proje geliştirmeye özendirmek açısından da önemli bir yarışma oldu.? diye konuştu.

" 7. HİS YARIŞMANIN BİRİNCİSİ"

Farklı tematik alanları kapsayan toplam 12 proje başvurusundan 4 proje başarılı görüldü. Zirve Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyelerinin jüriliğini yaptığı Ar-Ge Proje Pazarı'nda birinciliği Yrd. Doç. Dr. H. Emre Kankaya, Ahmet Doğan, M. Emre Erdem, Oğuzhan Koç ve Mesut Şeker'in sunduğu ?7. His-İşitme Engelliler İçin Titreşimli Uyarı Sistemi' kazandı. Yarışmanın birincisi aynı zamanda Zirve Üniversitesi tarafından düzenlenecek olan '3. Doğu Akdeniz Üniversiteleri Bölgesel Ar-Ge Proje Pazarı'nda üniversiteyi temsil edecek.

Yarışmanın ikinciliğini Gülsüm Yiğit, Günsu Köksal, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şanver ve Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ercan Nergiz'in geliştirdiği 'Flowchart Oyunu' projesi aldı. Ümit Tunç, Muhammet Şen, Mithat Aladağ ve Yrd. Doç. Dr. Ömer Akgöbek'in sunduğu 'Kobetik' projesi üçüncü olurken, Osman Ertuğrul Ural'ın 'Endüstri Meslek Eğitim Kompleksi' projesi ise dördüncülük ödülünü aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber