Türkçe Olimpiyatlarına katılan öğrenciler, Beyşehir'i gezdi

Konya'nın Beyşehir Sanayici ve İşadamları Derneği (BEYSİAD), Türkçe Olimpiyatları'na Hindistan'dan katılan öğrencilere ilçenin tarihi ve turistik yerlerini gezdirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2012 12:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkçe Olimpiyatlarına Hindistan'dan katılan 30 öğrenci, geziye tarihi Eşrefoğlu Camii'ni gezerek başladı. Grup daha sonra Beyşehir Gölü'nde yat gezisi yaptı. Ardından Yaka Manastır'a çıkıp burada yemek yiyen grup, eşsiz göl manzarasını seyretti.

BEYSİAD Genel Başkanı Atilla Almaz, Hindistanlı öğrencileri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, ?Hepimizin bildiği üzere Türkçe Olimpiyatları artık bizim vazgeçilmez bir etkinliğimiz oldu. Türkçe'nin, dünya dili olma yolunda olduğunu bu olimpiyatlar sayesinde öğrendik. Olimpiyatlar için gelen öğrenciler Türkiye ile geldikleri ülke arasında bir dostluk köprüsü kuruyorlar. Hindistanlı öğrencilere bizlere bu mutluluğu yaşattıkları için teşekkür ediyorum.? dedi.

Hindistan'dan gelen öğrenci Seyfi Arman, geziden çok memnun kaldıklarını dile getirerek, "Bize böyle bir imkanı tanıdıkları için Beyşehirli işadamlarına teşekkür ediyorum. Böyle bir organize yapmışlar, bizleri çok memnun ettiler. Biz buraya 30 öğrenci ile beraber Türkçe Olimpiyatları için geldik. Buradaki işadamlarını Hindistan'a bekliyoruz. Biz de onları ağırlamak istiyoruz.? şeklinde konuştu.

Grupta bulunan öğrencilerden ikisi Beyşehir halkı için Ay Yüzlüm şarkısını ve Sakarya şiirini seslendirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber