Kayseri Müftüsü Maraşlıgil: Ölçü ve tartı sadece bakkaldaki terazi değildir

Kayseri İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, ?Ölçü ve tartıda hile yapmamak sadece bakkaldaki teraziden ibaret değildir.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2012 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnsanların ölçü ve tartıda hile yapmama söylemi sadece bakkaldaki, işyerlerindeki terazi olarak algıladığını aktaran Maraşlıgil, bunun yanlış olduğunu dile getirdi. Maraşlıgil, insan hayatında her şeyin, yaşamın her kesitinin bir ölçü ve tartısı bulunduğunu belirtti. Müftü Maraşlıgil, ?Konuşmanın, savaşmanın da bir ölçüsü vardır. Mesleğini icra eden bir kameramanın bile ölçüsü vardır. Kimse bir ailenin mahremiyetini deşifre etmeye hakkı yoktur. Aile sırlarını herkesin ayaklarının altına sermek gibi kimsenin lüksü yoktur. Kimsenin hoşuna gitmeyen şeyleri, hoşlanıp da yayınlar hale getirmenin, kötülükleri istemenin, bunların hepsisin ölçüsü vardır ve ölçüde kıstastır.? Şeklinde konuştu.

Müftü Ali Maraşlıgil, ?Nereye gidersek gidelim. Yememizde, içmemizde, azalarımızı kullanmamızda, sanatımızda icra etmemizde, inananlarla inanmayanlarla muamelelerimizde illaki bir ölçü illa bir ölçü kıstası şarttır. Ekmeği kesip, yarısını terazinin bir kefesine diğer yarısını da bir kefeye koymak, tartmak bir ölçü değildir. İnsan konuştuklarına da, hareketlerine, oturup kalkmasına, sanatını icra ederken bir ölçü içinde olmalıdır. Tamam insanlar hürdür ama o hürriyet başkasının hürriyetine dokunana kadardır. Oradan öte hürriyeti yoktur. Her şeyin bir sınırı vardır. Allah'ımız ölçü ve tartıya riayet etmemizi isterken her şeyde ölçülü olmamızı emrediyor.? diye konuştu.

Ali Maraşlıgil, kesin bilgi sahibi olmadığımız şey hakkında konuşmamayı da Allah'ın insanlara emrettiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber