Kütahya'da genç ormanlara bakım semineri yapıldı

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde "Gençleştirme, Orman Bakımı ve Rehabilitasyon" konulu hizmet içi eğitim semineri yapıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2012 17:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ilıca Güral Harlek Oteli'nde gerçekleştirilen seminerde konuşan Kütahya Orman Bölge Müdürü Kenan Eryiğit, geçen yıl güzel işler yaptıklarını, bu yılda daha fazla gayret göstererek çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Bu yıl fidan üretim programlarında 600 bin metreküp olmasına rağmen, hedeflerini yükselterek 750 bin metreküpe çıkardıklarını belirten Eyiğit, şunları kaydetti:

"Bu yıl 4 bin 505 hektar alana toplam 8 milyon adet fidan dikmeyi hedefliyoruz. Bu yıl sonu itibariyle toplam 103 bin hektar bozuk, 1 kapalı ve açık alanlardaki rehabilitasyon çalışmasını tamamlayacağız. Ormanlarımızdan iyi netice alana kadar devam edeceğiz. Bu seminerler, katılımcılar için bilmediklerini öğrenmeleri olduğu kadar, doğru bildikleri yanlışları düzeltmeleri noktasında da katkı sağlayacak."

Silvikültür Daire Başkanı Ali Şimşek de, yanan ormanların rehabilitasyonu için yeni bir proje geliştirdiklerini dile getirerek, "Yangın tehlikesinin boyutlarını azaltacak, yangın öncesi koruyucu ve önleyici önlemler alarak, ormanlarımızın orman yangınlarına karşı daha dirençli hale getirip yangın esnasında daha kolay müdahale ve mücadele imkanı sağlamaya yönelik bir proje olacak" dedi.

Seminere, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Botaniği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ünal Akmekik ve şube müdürleri katıldı.

Muhabir : Sedat Gök

Yayıncı : Mürsel Çetin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber