Türkiye Hafızlık Yarışması finalinde İstanbul birinci oldu

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB)'nın bu yıl 9'uncusunu düzenlediği Türkiye Hafızlık Yarışması finali, Erzurum Ulu Camii'de gerçekleştirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2012 18:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Finalde birinciliği İstanbul, ikinciliği Tunceli, üçüncülüğü de Karaman bölgesi kazandı.

Hafızlık yarışması finaline Mardin, Tokat, Karaman, Tunceli, Konya, Edirne, Burdur, Düzce, Iğdır ve İstanbul bölge birincileri imam hatip ve müezzin kayyımlar katıldı. Finali izlemek için Erzurumlular Ulu Camii'ye akın etti. Öğle namazı sonrası başlayan finallerde dereceye girenlere ödülleri 1 Ekim'de Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda Ankara'da düzenlenecek törenle verilecek.

Final, Ulu Camii İmam Hatibi Abdulkadir Düzenli'nin Kur'an-ı Kerim kıraatiyle başladı. DİB Yüksek Seçici Kurul Başkanı ve Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Zeki Sayar'ın başkanlığını yaptığı jüride DİB Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu üyesi Ali Sarıkaya, Erzurum Diyanet Eğitim Merkezi Görevlisi Abdurrahim Dursun ile Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Mehmet Dağ yer aldı. Yarışmaya bölge illerin müftüleri de katıldı.

DİB Din İşleri Yüksek Kurul Başkan Vekili Sayar, Kur'an'ın insan hayatına değer katan ve beşeri hak yoluna ulaştıran bir kitap olduğunu ifade etti. Din hizmetlerinde hafızlığın önemli bir yeri olduğunu dile getiren Sayar, "İlk hafız Hz. Muhammed (sav)'dir. Hafız kardeşlerimiz işte böylesi bir kutsal görevi yerine getirmektedirler." dedi.

"KUR'AN-I OKUYUP ONUNLA AMEL ETMELİYİZ"

Erzurum İl Müftüsü Yakup Arslan, Müslümanların Kur'an-ı Kerim'i öğrenip, ezberleyip ve bununla emel etmelerinin önem taşıdığını söyledi. Müftü Arslan, alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'in ashabın Kur'an-ı öğrenmesine ve öğretmesine önem verdiğini ifade etti. Kur'an-ı Kerim'in öğrenilmesi ve anlaşılmasının büyük önem taşıdığına değinen Müftü Arslan, "Efendimiz 'Sizin en hayırlınız Kur'an öğrenen ve başkasına öğreten' demiş. Buna göre Kur'an okunmak, öğrenmek, manasını anlayıp muhtevasıyla amel etmek üzere biz Müslümanlara, insanlığa gönderilmiştir. Müslümanlar olarak Kur'an okumak, ezberlemek ve kıymetini bilmek zorundayız. Allah'tan geldiği şekliyle Kur'an korumak görevimiz. Kur'an-ı hıfzetmeyi kutsal görev bilmeli ve kıyamete kadar Kur'an karşısına bu görevi yerine getirmek durumundayız." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından bölge yarışmalarında birinci olarak yarışmaya katılmaya hak kazanan hafız ve kayyımlara 3'er soru soruldu. Yarışmacılardan, Kur'an-ı Kerim'in değişik surelerini ezbere okumaları istendi. 5 saat süren yarışmalar sonunda İstanbul bölgesinden Hasan Kömürcü Türkiye şampiyonluğunu elde etti. Tunceli bölgesinden Abdullah Şahin ikinci, Karaman bölgesinden ise Harun Mutlu üçüncü oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber