MEB lise öğrencilerine hak verecek mi açıklamalıdır?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Haziran 2012 09:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karneleri aldıktan sonra sınıf tekrarına kalan lise öğrencilerinin başarısız olduğu dersler için Ortalama Yükseltme Sınavları bu hafta başlamaktadır.

Yönetmeliğe göre bu sınavlardan da başarılı olamayan öğrencilerin yeni bir sınav hakkı bulunmamaktadır.

Yönetmeliğe göre Ağustos-Eylül döneminde Sorumluluk sınavları yapılmaktadır. Bu sınavlara önceki yıllarda sorumlu (BORÇLU) olarak geçen öğrenciler sorumlu oldukları derslerden sınava girmektedirler. Mevzuatın gereği budur.

Oysa ki son yıllarda yönetmelik dışında Ağustos-Eylül döneminde yapılan Sorumluluk Sınavlarında sınıf geçmek üzere bakanlık emri ile sınıf geçmek için de hak tanınmaktadır.

Sınıf tekrarına kalan öğrenci sayıları yüz binin üzerinde olduğu düşünüldüğünde bu yıl aynı hakkın verilip verilmeyeceği açıklanmalıdır.

Bakan Sayın DİNÇER yönetmelikte olmadığı için 12.sınıflara raporsuz izin hakkı vermemiş ve çokça tartışma yaşanmıştı.

Öğrenciler her yıl aynı imkan (Eylül'de sınav hakkı) tanındığından bunun mevzuat gereği olduğunu düşünmektedirler. Bu nedenle bir an önce açıklama yapılarak daha dikkatli olunması konusunda gerekli uyarılar yapılmalıdır.

Geçen yıl yayımlanan emirde ?Ortalama Yükseltme ve Sorumluluk Sınavları tamamlandı. Konuyla ilgili yapılan değerlendirmede az da olsa bir kısım öğrencinin sınavlarda istenilen başarıyı gösteremediği tespit edildi.?

Cümlelerine yer verilmişti. Oysa ki az sayıda ifadesi çok da yerinde değildi. Bu konyu;

Sınıf geçmede, Bakan Dinçer mi yanıltıldı? Biz mi abartıyoruz? / haberinde ele almıştık.

Saygılarımla?

Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber