Şok iddia: 25 Eylül'de seçim var

Haber Giriş : 05 Temmuz 2005 14:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AĞAR BOŞUNA KONUŞMAMIŞ!
Siyaset sahnesinin yeniden hareketlenmeye başladığı Ankara, bugünlerde müthiş bir iddia ile çalkalanıyor. İddianın sahibi ise gittiği her seçim bölgesinde "Hükümet baskın seçim yapacak" diyen Mehmet Ağar'a yakınlığı ile bilinen DYP'li Ertan Uygun. Uygun'a göre, Erdoğan, 20 gün önce YSK'ya bir erken seçime hazırlanmaları talimatı verdi.

SÖYLENTİLER AKP'LİLERDEN ÇIKTI!
Yüksek Seçim Kurulu da, Başbakan'a tarih olarak 25 Eylül'ü verdi. 2007'deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar fazla yıpranacağını düşünen hükümet, baskın seçimle güven tazelemek istiyor. Ankara'yı çalkalayan haberin sahibi Uygun, erken seçim söylentilerinin kendisine AKP'de 'yetkili' arkadaşları tarafından söylendiğini iddia ediyor.

AKP, YSK'ya gitti mi?
AKP'den bir grup yöneticinin bir süre önce YSK'yı ziyaret ederek, "Erken seçim için tarih istediği" ortaya çıktı. YSK yetkililerinin ise '25 Eylül 2005 tarihinde yapabilirsiniz' yanıtı verdiği öğrenildi.

Seçim bombası

DYP GİK üyesi Ertan Uygun, erken seçim için Yüksek Seçim Kurulu'na talimat verildiğini iddia etti ve ekledi: ?Bunu bana AKP'liler söyledi'.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar yurt gezilerinde sürekli olarak Türkiye'nin erken seçime ihtiyacı olduğunu vurguluyor. Erken seçim istiyor. Ağar bu isteğini her platformda tekrarlarken siyaset gündemine bomba gibi düşen sürpriz iddia yine bir DYP'liden geldi. DYP Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Ertan Uygun, hükümetin erken seçim için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) talimat verdiğini öne sürdü. Uygun bununla da kalmadı. Olası erken seçimin hangi tarihte yapılacağını da açıkladı. 25 Eylül 2005. DYP'li Uygun, YSK yetkililerine talimatın bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildiğini de iddia etti.

DYP'Lİ ARKADAŞLAR SÖYLEDİ
İşte Ertan Uygun'un siyaset gündemini ateşleyecek iddiası,"AKP'li arkadaşlar ifade etti. Başbakan, YSK'ya seçime hazır olun talimatı vermiş. Yaklaşık 15-20 gün önce. Henüz erken seçim tartışmaları yokken. Belki bu, söz konusu erken seçim tartışmaları tetiklemiş olabilir. Duyduğumu söylüyorum, herhangi bir yorum yapmıyorum. TBMM İç Tüzüğü'nün değiştirilmesi ile seçim kararının her an çıkacağı da ortadadır.

BASKIN SEÇİME GİDECEKLER
AKP, 3 Ekim'de başlayacak AB ile müzakere sürecinde daha da fazla yıpranacak. 2007'de baraj sorunu bile yaşama ihtimallerini gördükleri için erken seçime gitmekten kaçamayacaklardır. Ayrıca, iç dinamik olarak millet seçim istedi mi bunun önünde kimse duramaz, duramamıştır da."

YSK hesapladı

İDDİAYA göre daha fazla yıpranmadan ve oy kaybetmeden baskın seçime gitmeyi kafasına koyan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, el altından Yüksek Seçim Kurulu'na, "Bugün seçim kararı alırsak Türkiye en erken ne zaman seçime hazır olur?" diye sordu. YSK yetkilileri ince bir hesaplamadan sonra Başbakan Erdoğan'a cevap verdiler. "Erken seçim için en uygun vakit 25 Eylül 2005. Seçmen kütüklerinin güncelleştirilmesi ve diğer tüm yasal hazırlıklar bu tarihe rahatlıkla yetiştirilebilir"

takvim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber