Serinlemek için su kanalına atladı, akıntıya kapıldı

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde sıcaktan bunalarak su kanalına atlayan 35 yaşındaki Mahmut Kır, akıntıya kapılıp sürüklenince, itfaiye ekipleri tarafından güçlükle kurtarıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Haziran 2012 12:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hava sıcaklığının 39 derece kaydedildiği Fethiye'de, sıcaktan bunalan Mahmut Kır, serinlemek için dün saat 18.30 sıralarında Taşyaka Mahallesi'nde Devlet Su İşleri'ne ait 3 metre yüksekliğinde ve içinde 50 santimetre su bulunan kanala atladı. Bir süre kanalda bekleyen Kır, akıntıya kapılarak yaklaşık 200 metre sürüklendi. Kanalın beton duvarlarına tutunarak kurtulmayı başaran Kır, uğraşlarına rağmen kanaldan çıkmadı. Uzun süre suyun içinde fark edilmeyi bekleyen Kır, bağırarak yardım istedi. Kanaldaki Kır'ı gören çevredekiler itfaiyeye haber verdi.

Kurtarma aracıyla olay yerine gelen itfaiye ekipleri, kanaldan çıkması için Mahmut Kır'a merdiven uzattı. Ancak söylenenleri algılamakta güçlük çeken Kır, yardım çabaları karşısında tepkisiz kaldı. Bunun üzerine bir itfaiyeci Kır'ı çıkarmak için kanala inmek istedi. Ancak kendine doğru gelen itfaiyeciyi gören Mahmut Kır, kendini tekrar akıntıya bırakarak yüzmeye başladı. Yaklaşık 100 metre daha yüzdükten sonra tekrar duran Kır'ı kurtarmak için itfaiye ekipleri tekrar harekete geçti.

Bir kez daha merdiven uzatılan Kır, "Beni dövmezseniz kanaldan çıkarım" dedi. Birkaç basamak çıktıktan sonra itfaiye ekipleri tarafından yakalanan Kır, kanaldan çıkarıldı.

Polis ekipleri üşüdüğünü söyleyen ve titreyen Mahmut Kır'dan neden kanala atladığını öğrenmeye çalıştı, ancak tutarlı bir cevap alamadı. Sorulara, "Çok bunaldım. Hava çok sıcaktı" cevabı veren Mahmut Kır, ambulansla Fethiye Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Mahmut Kır, tedavisinin ardından taburcu edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber