Kurumsal yerlerde mesleki tatmin daha fazla

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 18 Haziran 2012 14:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doktorların büyük bölümü, çalıştıkları kurumların yüksek kaliteli sağlık hizmeti verdiğini düşünüyor.

Hastanelerde ve büyük sağlık kuruluşlarında çalışan doktorlarda, işveren memnuniyetinin daha fazla olduğu saptandı.

Medimagazin'den Doç. Dr. Çağatay Barut'un haberine göre, birden 5'e kadar puanlanan bir sistemle 2011 yılında gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, doktorların işverenleri ve iş arkadaşlarıyla ilgili memnuniyet düzeyleri yüzde 4,12 olarak saptandı. 1 puanın en düşük, 5 puanın en yüksek olduğu araştırmanın, ?Morehead Associates? adlı araştırma kurumu tarafından gerçekleştirildiği bildirildi.

2010 yılında memnuniyet düzeyi yüzde 4,17 iken, 2011 yılında hafif bir düşüş meydana geldiği, ancak bu düzeyin hâlâ yüksek bir skor olduğu ifade edildi.

Söz konusu araştırmada, binlerce doktordan gelen milyonlarca yanıt değerlendirildi. Söz konusu kuruluş kaç doktorun sorgulandığını değerlendirmezken, bazı doktorlara işleriyle ilgili 10 soru, bazılarına ise 100'den fazla soru sorulduğu bildirildi.

TAM ZAMANLI ÇALIŞMAK VERİMLİLİĞİ ARTIRIYOR

Hastanelere ve büyük çaplı sağlı kuruluşlarına doktor ilişkileriyle ilgili danışmanlık hizmeti verenlerin tam zamanlı doktor çalıştırmanın verimliliği arttırdığını ifade ettikleri biliniyor. Amerikan Hastaneler Birliğini rakamlarına göre, 1998 yılında tam zamanlı çalışmakta olan doktor sayısı 62 bin 152 düzeyinde iken, bu rakamın 2010 yılında 91 bin 281'e yükseldiği açıklandı.

?Morehead Associates?in Başkan Yardımcısı Dr. Barbara Reilly, doktorların nerede olmak istedikleriyle ilgili olarak giderek daha akıllı ve bilgili davrandıklarını söyledi. Reilly, hastanelerin doktorları ellerinde tutabilmek için biraz daha çaba göstermeleri gerektiğini ve doktorların ihtiyaçlarına daha hızlı karşılık vermeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Araştırmaya katılan doktorların büyük bölümü, çalıştıkları kurumların yüksek kaliteli sağlık hizmeti verdiğini düşündüklerini ifade ettiler. Ayrıca, doktorların büyük bölümü çalıştıkları kurumu arkadaşlarına ya da aile bireylerine önerebileceklerini de söylediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber