Devlet Opera ve Balesi'ne ilk kadın genel müdür

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2005 16:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürlüğü koltuğuna ilk kez bir kadın genel müdür oturdu. Görevinden istifa eden Remzi Buharalı, DOB Genel Müdürlüğü görevini, bale sanatının ünlü ismi Meriç Sümen'e törenle devretti.

Buharalı, DOB Genel Müdürlüğü Fuayesi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Meriç Sümen'in, yıllardır tanıdığı bir sanatçı arkadaşı ve kuruma yıllarını veren bir balerin olduğunu belirterek, görevi kendisine devretmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

''Direksiyonda bulunduğu'' yıllarda Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali'nin, Avrupa Festivaller Birliği'ne kabul edildiğini ve kalite belgesi aldığını kaydeden Buharalı, Bodrum Uluslararası Bale Festivali'nin de kendi döneminde başlatıldığını anlattı.

Kurumda orkestra sanatçılığı görevini de yürüttüğünü hatırlatan Buharalı, yine sanatına devam edeceğini ve bunun da kendisine onur verdiğini vurguladı.Devlet Opera ve Balesi'nin yeni Genel Müdürü Meriç Sümen de, bu görevi Buharalı gibi sevgi ve saygı duyduğu bir isimden devralmanın kendisini mutlu ettiğini söyledi.Yıllarını bale sanatına verdiğini hatırlatan Sümen, ''Ben hoplayıp zıplayan, yerinde duramayan bir genel müdür olacağım. Hep burada oturmak yerine opera ve bale müdürlüklerini gezeceğim'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber