Başbakanlık, uzun süredir, üst kurullara naklen atama talebinde bulunanlara olumsuz yanıt veriyor

Haber Giriş : 19 Eylül 2003 07:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üst kurullara naklen atamalar durduruldu.

Hükümet, 1 Ekim'de Meclis'e göndermeyi planladığı Kamu Yönetimi Reformu ile özerk kuruluşlara düzenleme getirmeye çalışırken, Başbakan Tayyip Erdoğan da üst kurulların personel sayısını mercek altına aldı.

Erdoğan, kamudan üst kurullara nakilleri durdurdu. Edinilen bilgiye göre Erdoğan, aralarında Başbakanlık çalışanlarının da bulunduğu bazı bürokratların üst kurullara nakil isteklerine olumsuz cevap verdi. Bürokratların, maaşı yüksek olduğu için söz konusu kurullara geçme taleplerinin arttığını tespit eden Başbakanlık, bu kurullarda yapılan ödemeleri de mercek altına aldı.

Bakanlar Kurulu, konuyu önümüzdeki hafta gündemine alacak. Burada Kamu Yönetimi Reformu'na son şekli verilecek ve özerk kuruluşların durumu netleştirilecek. Başbakanlık Başdanışmanı Prof. Dr. Ömer Dinçer, kabine toplantısından önce üst kurulların başkan ve yöneticileri ile bir araya geldi. Yapılan görüşmelerde, yönetim kurulu üyeliklerinden personel sayısının sınırlandırılmasına kadar birçok konu masaya yatırıldı. Dinçer'in hazırladığı taslak Bakanlar Kurulu'nda ele alındıktan sonra 1 Ekim'de Meclis'e gönderilecek.

Öte yandan üst kurullarla ilgili tartışmalar devletin diğer birimleri tarafından da dikkatle izleniyor. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, özellikle Rekabet Kurumu ile ilgili şikayetler üzerine Devlet Denetleme Kurulu'nu (DDK) konuyu araştırmakla görevlendirmişti. DDK, hazırladığı raporda personel fazlalığı ve yüksek maaş üzerinde durmuştu.

Halen faaliyet gösteren üst kurullar şunlar:
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Rekabet Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Telekomünikasyon Üst Kurulu, Elektrik Piyasası Düzenleme Kurulu, Tütün ve Tütün Mamulleri Üst Kurulu, Doğalgaz Piyasası Kurulu, Enerji Piyasası Kurulu.?

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber