Baro'dan türbanlı avukata uyarı cezası...

Haber Giriş : 05 Temmuz 2005 18:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İcra Müdürlüğü'nde işlem yaptıran türbanlı avukata "mesleğe yaraşır kılık kıyafet" giymediği gerekçesiyle uyarı cezası verildi.

Ankara Barosu, İcra Müdürlüğü'nde icra işlemi yapan bir avukat hakkında türbanlı olduğu gerekçesiyle soruşturma başlattı. Baronun verdiği uyarı cezası Türkiye Barolar Birliği tarafından da onandı.

Türbanlı bayan avukat, Ankara 15'inci İcra Müdürlüğü'nde icra işlemleri yapıyordu. Bu sırada Ankara Barosu Müdür ve Müdür Yardımcısı İcra Müdürlüğü'ne gelerek, avukatın türbanlı olduğunu gördü ve konuyla ilgili tutanak tuttu.

UYARI CEZASI

Tutanak uyarınca avukat hakkında disiplin kovuşturması başlatıldı. Baro Disiplin Kurulu, avukata uyarı cezası verilmesini kararlaştırdı.

Avukatın itirazı üzerine, konu Türkiye Barolar Birliği Disiplin Kurulu'na taşındı. Disiplin Kurulu, avukatların mesleğe yaraşır bir kılık ve kıyafetle başları açık olarak mahkemelerde görev yapmasının zorunlu olduğunu belirtti.

Kurul, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi ve Danıştay 8'inci Dairesi'nin türbanla ilgili kararlarına dikkat çekerek, Ankara Barosu'nun uyarı cezasını onadı.

Hürriyet/ Anka

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber