Patlayıcı oyuncak malzemesini herkes satamayacak

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, oyun ve eğlence aracı olarak kullanılan proteknik malzemelerin satışı konusunda uyarıda bulunarak, bunların satışının yalnızca av malzemeleri ve izin alınan iş yerlerinde yapılabileceğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Haziran 2012 20:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Köksal, yaptığı açıklamada, havanın ısınması, okulların tatil olması ve Ramazan ayının da yaklaşması nedeniyle içinde barut malzemesi bulunan eğlence araç ve gereçlerinin satışı konusunda, genelge ve valilik kararı olduğunu söyledi.

Köksal, ?Oyun ve eğlence aracı olan proteknik malzemelerden; içinde taneli kara barut bulunan kurbağa ve böcek şeklindeki eğlence malzemesini, adi fırfır maytapları, çiçek yağmuru saçan maytaplar, İspanyol maytapları, şenlik mumları, çat-pat diye adlandırılan maytaplar, şenlik mumları, klor fosfat karışımı ile üretilen patlayıcı oyuncak malzemeleri, şerit şeklindeki kağıt kapsüller, oyuncak tabanca mantarları ve mukavva küpsülerinin satışı sadece av malzemeleri bayileri veya izin verilen proteknik malzeme satışı yapan iş yerleri tarafından yapılacaktır. Bakkal, pastane, oyuncakçı, hırdavatçı, kırtasiye ve buna benzer iş yerlerinde bu malzemelerin satışı, ilgili kanun maddesi ve genelge ile de yasaklanmıştır.? şeklinde konuştu.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, izni olmayan ve bu malzemeleri satan esnaflara da uyarıda bulunarak, izinsiz ve ruhsatsız proteknik malzemeleri satanlar hakkında Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesine göre işlem yapılacağını hatırlatarak, herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için esnaflardan dikkatli olmalarını istedi. Köksal, ayrıca, proteknik malzemelerin yaşı küçük çocuklar tarafından kullanılması esnasında can ve mal kaybı, yaralanma gibi durumların yaşanması halinde adli ve idari işlemlerin de yapılacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber