Kötü Niyetliye Göre Düzenleme Yapılırsa Mağduriyetler Artar

Kamu kurum yöneticilerinin yaptığı en büyük hata, mevzuttaki boşluklardan yararlanan bir kısım kötü niyetli kimselerden dolayı, bazı hakları ortadan kaldırmalarıdır. Bu tür bir düzenleme 18.12.2004 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Anadolu Liseleri Yönetmeliğinde yapılmıştır. Yapılan düzenlemeye göre, Anadolu Lisesindeki bir öğrencinin naklen başka bir okula gidebilmesi için giriş puanının naklen gitmek istediği okulun giriş taban puanından az olmaması gerekmektedir. Bu düzenlemeden dolayı mağdur olan bir öğrencimizin feryadını okumak için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Temmuz 2005 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAYIN BAŞBAKANIM MİİLİ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİMİMİZİ ENGELLİYOR, BİZE SAHİP ÇIKIN..

Sayın Başbakanım ve Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi,sizler haydi kızlar okula diyorsunuzya ben de anadoluda okumaya çalışan bir kız çocuğuyum.Sizlerin çalışmalarını saygıyla karşılıyor ve alkışlıyorum.Ancak Sayın Milli Eğitim Bakanlığımızın uygulamaları yüzünden okulumu bırakacak duruma geldi.Artık okuyacak gücüm kalmadı..

Ben Erzurum'da bir Anadolu Lisesinde öğrenciyim. Ailem işi gereği Konya'ya göç etti. Ben Konya'ya gidemiyorum. Sebebi Erzurum'daki okulumun puanının Konyadan düşük olması.

Hiç değilse Konya'nın en düşük puanlı Anadolu lisesine gitmek istiyorum.

Kız çocuğunun okumasının anlamını siz daha iyi biliyorsunuz.Benim gibi çok arkadaşım var.Bizler çalışarak içinde bulunduğumuz şartlar doğrultusunda bulunduğumuz ilde Anadolu lisesi kazanabildik.Konya'ya ailemin yanına gitmek istiyorum.Erzurum'da tek başıma kaldım.Konyaya gidemezsem okulumu bırakacağım.Lütfen yardımcı olun..
[email protected]

Milli Eğitim Bakanlığı Anadolu Liseleri Yönetmeliği

Resmi Gazete 05.11.1999 - Sayı: 23867
Resmi Gazete 18 Aralık 2004- Sayı: 25674 (Değişiklik)

Nakiller ve Okuldan Ayrılan Öğrenciler
Nakiller
"Madde 11 - (18.12.2004 tarihli ve 25674 sayılı Resmi Gazetede değişik)
Bu okullar arasında öğrenci nakilleri, açık kontenjan bulunması, öğrencinin giriş puanının naklen gitmek istediği okulun sınavını kazandığı yıldaki giriş taban puanından az olmaması ve puan üstünlüğü esaslarına göre yapılır.
Resmî ve özel orta öğretim kurumlarından resmî Anadolu liselerine öğrenci nakli yapılmaz.
Ancak resmî Anadolu liselerinden, resmî ve özel diğer orta öğretim kurumlarına geçiş, "Millî Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Nakil ve Geçiş Yönergesi" hükümleri ile okulların yönetmeliklerinde yer alan nakil şartlarına göre yapılır."

Nakil için başvuru
"Madde 12 - (18.12.2004 tarihli ve 25674 sayılı Resmi Gazetede değişik)
Nakil için başvuru, öğrenci velisi tarafından öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne Öğrenci Nakline Esas Durum Belgesi ile yapılır. (EK-1)"

Nakil başvurularının değerlendirilmesi
"Madde 13 - (18.12.2004 tarihli ve 25674 sayılı Resmi Gazetede değişik)
Nakil başvuruları, Öğrenci Nakline Esas Durum Belgesinin nakil gidilecek okulun evrak kaydına girişini izleyen üç iş günü içinde komisyonca; açık kontenjan, okula en son giriş puanı ve puan üstünlüğü esaslarına göre değerlendirilir. Sonuç, öğrenci velisine ve ilgili okul müdürlüğüne yazılı olarak bildirilir.
Naklin yapılmasının uygun bulunması hâlinde öğrencinin tasdiknamesi ve öğrenci dosyası okulundan istenir."

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber