SYDV personel alımları ne zaman olacak?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Haziran 2012 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GECİKEN VAKIF İLANLARI ADAYLARI MAĞDUR ETMEYE DEVAM EDİYOR!

"Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, 18 Mayıs 2012 tarihli genelgesinde,

Personel alım işlemlerini gerçekleştiremeyen vakıfların 1 Haziran 2012 tarihinde sistemin geçici olarak kapatılıp düzenlenmesini, 4 Haziran itibariyle yeni ilana çıkılabileceğini duyurmuştu.

Aradan geçen onca zamana rağmen, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünden herhangi bir acıkama yapılmamış , bu alımı bekleyen binlerce üniversite mezunu adayların ise gözü kulağı genel müdürlükten gelecek bir açıklamadadır. Adayları tedirgin eden diğer bir husus da vakıf alımlarının yaklaşan 2012 KPSS Lisans sınavından sonraya kalmasıdır. Bu alımı bekleyen adaylar, yeni ilanların Temmuz ayında yapılacak olan Kpss Lisans sınavından sonraya kalması durumunda, puanların çok yükseleceğini beklemekteler.Bu durumda özellikle düşük puanlı olan ve umudunu sydv alımlarına bağlamış olan adaylar için çok büyük dezavantaj olacaktır. Çünkü 2010 Kpss Lisans sınavından yüksek puan alan adayların büyük bir çoğunluğu istihdam edilmiş durumdalar ve özellikle 70-80 puan aralığındaki İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sosyal Hizmetler, Sosyoloji ve Halkla ilişkiler mezunu adaylar, puan bazında önlerinde yüksek puanlı aday kalmadığı için şanslı durumdalar. Bu sebeple de sydv lerin yeni ilanlarını 2012 Kspp Lisans sınavından önce yapmaları, mağdur duruma düşecek olan adayları olabildiğince rahatlatacaktır.

Yetkililerin daha duyarlı davranarak Temmuz ayındaki Lisans Kpss yapılmadan yeni vakıf ilanlarına çıkmalıdırlar. Aksi halde büyük mağduriyetlikler yaşanacaktır

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, 3 Martta CNN TÜRK'te ?Ne Oluyor?? programında merak edilen soruları yanıtladı. Aile Sosyal Destek Programı'nın alt yapısını oluşturduklarını belirten Şahin, bu kapsamda üç bin eleman alacaklarını belirtti. Toplamda sayının yedi bini bulacağını söyleyen bakan Şahin, ?atama bekleyen öğretmenler bile başvurabilir? diye konuştu.Bu açıklamanın üzerinden 4 ay geçmesine rağmen henüz sağlıklı bir alım gerçekleştirilememiştir.

Bakanlığın 16.04.2012 tarihli genelgesine göre norm kadrosu belirlenen vakıflar personel alımı için ilana çıkmıştı.Acemice gerçekleştirilen alım politikası sebebiyle;istenilen özel şartları taşımayan adayların ve yüksek puanlı kişilerin onlarca vakıfa başvuru yapması sebebiyle peronel alımları kilitlenmiştir.Vakıfların personel seçmesi gereken durumda,10 larca vakıfa adını yazdıran aynı kişiler vakıf seçer duruma gelmiştir.Bu komik uygulamaların artması sebebiyle Genel Müdür Aziz Yıldırım imzasıyla bir genelge yayınlanarak alım yapan kaymakamlıkların alımlarını sonuçlandırmasını, alım yapamayanların ise 1 haziranda yayınlanacak olan genelgeye göre alıma çıkması gerektiğini belirtmiştir.

Haziran ayının sonuna gelinmesine rağmen, Sydv vakıflarından hiçbir açıklama yapılmaması, alımlar ile alakalı bir karar çıkmaması on binlerce üniversite mezunu işsiz genci endişelendirmektedir.Aylardır bu alımların gerçekleşmesini bekleyen peronelin sorununun acilen çözülmesi için ayrıca iş yükü altında boğulmuş vakıfların personel ihtiyacını karşılamak için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının bu duruma el koyması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber