6 Temmuz 2005'in önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2005 09:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- KKTC'nin Birinci Cumhurbaşkanı Denktaş'a, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen törenle "Devlet Şeref Madalyası" verilecek.

2- Başbakan Erdoğan, ABD'de "Sun Valley Konferansları"na katılacak.

3- G8 zirvesi, İskoçya'nın Gleneagles kasabasında toplanıyor.

- Eylemciler komşu kasaba Auchterarder'de gösteri hazırlıklarını sürdürürken, Edinburg'un Murrayfield Stadyumu'nda Live 8 konseri düzenlenecek.

- BM Genel Sekreteri Kofi Annan, G8 doruğuna gitmeden önce Londra'daki Saint Paul katedralinde BM'nin hedefleri konusunda bir konuşma yapacak.

4- TBMM Başkanı Arınç, Dolmabahçe Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Batı Tarzı Saray Mobilyasında Osmanlı Kimliği" sergisinin açılışı ile Dolmabahçe Sarayı Hasbahçe'deki sünnet şölenine katılacak.

5- Devlet Bakanı Tüzmen, Moskova'da...

- Tüzmen, Rusya Tarım Bakanı Aleksiy Gordeyev ile görüşecek, Türk Triko Ürünleri Fuarı'nın açılışına katılacak.

6- Sağlık Bakanı Akdağ, Finlandiya Sağlık ve Sosyal Hizmetler Bakanı Hyssala ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

7- Milli Savunma Bakanı Gönül, Kocaeli'nde partililerle bir araya gelecek, ziyaretlerde bulunacak.

8- Çevre ve Orman Bakanı Pepe, Afyon Frig Vadisi'nde ve Uşak'taki arıtma tesisinde incelemelerde bulunacak.

9- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler, "Türkiye'de elektrik dağıtım tesislerinin özelleştirilmesi" konulu konferansa katılacak.

10- Sanayi ve Ticaret Bakanı Coşkun, İstanbul'da devam eden 8. Avrasya Ekonomi Zirvesi ile Gelişen İşletmeler Piyasaları A.Ş.'nin kuruluşu nedeniyle düzenlenecek toplantıya katılacak.

11- Siyasi partilerden...

- KKTC Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Eroğlu, DYP Genel Başkanı Ağar ve Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Kutan'ı ayrı ayrı ziyaret edecek.

12- Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu, Türk asıllı Hollandalı Sosyal Demokrat parlamenter Emine Bozkurt'un hazırladığı "kadının Türkiye'deki sosyal ekonomik ve siyasi faaliyetlere katılım" konulu raporu oylayacak.

13- Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü zirvesi sona eriyor.

14- İspanya Konut Bakanı Maria Antonia Trujillo Rincon, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar'ı ziyaret edecek, ziyaretin ardından basın toplantısı düzenlenecek.

15- TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, İstanbul'da, MÜSİAD yönetimi ve üyeleriyle ekonomi ve reel sektörün ele alınacağı toplantıda bir araya gelecek.

16- Özelleştirme...

- Türkiye Gübre Sanayi A.Ş'ye (TÜGSAŞ) ait Fatsa, Tarsus ve Tekirdağ depolarının özelleştirme ihalelerinin nihai pazarlık görüşmeleri yapılacak.

17- Geçen yıl Avrupa ve Türkiye'de kalite ödülü alan kuruluşlar, İstanbul'da düzenlenecek "Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı Kazananlar Konferansı'nda bir araya gelecek.

18- "22. Dünya Mimarlık Kongresi" kapsamında "UIA Altın Madalyası ve Ödülleri" ile UNESCO Büyük Ödüllü Geleneksel Öğrenci Yarışması'nın ödülleri, Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda törenle dağıtılacak.

19- Milliyet Gazetesi'nin Örsan Öymen anısına düzenlediği "Yılın Kentler Tarihi Ödülü" yarışmasının ödül töreni, Doğan Medya Center'da gerçekleştirilecek.

20- Türk Eğitim Vakfı'nca, 2005-2006 eğitim ve öğretim yılında yurtdışına gönderilecek bursiyerlere ilişkin İstanbul'da basın toplantısı yapılacak.

21- Hak-İş Genel Başkanı Uslu, Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Besaş'ta toplu sözleşme imza törenine katılacak.

22- Ziyaret... Şenlik...

- Ankara Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği'nin yeni başkanı Kamil Kabalak ve yönetim kurulu üyeleri, derneğin onursal üyesi olan Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan'a nezaket ziyaretinde bulunacaklar.

- Fransa'nın Provence-Alpler ve Cote D'Azur bölgesinden gelen Bölge Genel Başkan Yardımcısı Bruno Acar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret edecek.

- 46. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenlikleri, Konya'nın Akşehir ilçesinde çeşitli etkinliklerle devam edecek.

23- Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar:

- "Savunma sanayiinde önümüzdeki 10 yıllık bir süreçte, kabiliyetimizin olduğu alanlarda 'özgün geliştirmeye' giderken, savaş uçağı ve helikopter gibi alanlarda doğrudan tedarik uygulamasına gideceğiz."

- "Savunma sanayiinde ortak imalattan vazgeçiyoruz. Çünkü ortak imalat çok kalıcı faydalar bırakmıyor."

- "Taarruz Taktik Keşif (ATAK) projesi kapsamında, yeni ihaleye ilişkin teklifleri eylül ayında bekliyoruz."

24- Güneyin trafiğini rahatlatacak proje...

- Kuzey ve batıyı, Çukurova ile Güneydoğu'ya bağlayan Pozantı-Çiftehan arasındaki otoyolun, gelecek yıl sonunda tamamlanması planlanıyor.

- Otoban, şehir içini aratmayan yoğunluktaki trafiği rahatlatacak, kazaların azalmasını sağlayacak.

25- Güneydoğu'da kaçak su kullanımı...

- Bölgede kaçak su kullanımı, yıllık 40 milyon metreküpü aştı.

- Kaçak kullanılan suyun bedelinin 30 trilyon liranın üzerinde olduğu bildirildi.

26- Kene tehlikesi...

- KTÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aydın: "Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına neden olan kene, tüm doğada bulunmaktadır. Çiftçiler, tarım çalışanları ve hayvancılık ile uğraşanlar, hastalığa yakalanmada diğer insanlara göre büyük risk taşımaktadır."

- "Hastanemizde bu yıl Kırım-Kongo kanamalı ateşi hastalığı teşhisi ile 15 kişi tedavi gördü"

27- Deri sektörü için tanıtım kampanyası...

- Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Jak Galiko: "Senelik 2 milyon dolar bütçeli 3-4 yıllık tanıtım programına başlayacağız."

- "Rusya, sektörün hem sevgilisi, hem katili oldu."

28- 4. Avrupa Ümit Bayanlar Basketbol Şampiyonası, Çek Cumhuriyeti'nin Brno kentinde sürüyor.

- Türkiye, şampiyonada klasman grubundaki ikinci maçında Belçika ile karşılaşacak.

29- Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin Singapur'da yapacağı toplantı sonrası, 2012'deki yaz olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapacak kent açıklanacak.

30- Profesyonel futbol liglerinde yer alan takımlar, iç ve dış transfer faaliyetleri ile yeni sezonun hazırlıklarını sürdürüyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber