Ürgüp: Sivas'ta işsizliğin hangi oranda olduğunu görüyoruz

Sivas Belediyesi, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı(KOSGEB) ile ortaklaşa girişimcilik eğitim verecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2012 19:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas Belediyesi ile KOSGEB ortaklığında 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' tanıtım protokol töreni gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün makamında gerçekleşen imza töreninde konuşan KOSGEB İl Müdürü Hüsamettin Çay, ?Bu protokol çerçevesinde belediyemizin su yol kaldırım çalışmalarının yanında Sivas'ta işini kurmak isteyen girişimciler ve işsizlerimizin dertleriyle de dertlenmesi bizi mutlu etti. Bu kapsamda Sivas Belediyesi iki sınıftan oluşan uygulamalı girişimcilik kursu açacaktır.? dedi.

Bu kursa katılıp sertifika alanların Türkiye'nin herhangi bir yerindeki KOSGEB'e başvurarak kuracakları işletme için harcayacakları masrafları bayan girişimciler için yüzde 80, erkek girişimciler için yüzde 70'i geri ödemesiz 30 bin TL destek alabileceğini belirten Çay, şu bilgileri verdi: "Ayrıca projesine göre 70 bin TL geri ödemeli, ilk 2 yıl ödemesiz, sonraki iki yıl ödemeli kredi alabileceklerdir. Eğitimlerin içeriğinde genel girişimcilik eğitiminin sınanması üretim pazarlama ve diğer fonksiyonlara ilişkin değerlendirmeler yapılacaktır.?

"ZİYARETÇİLERİN BİR KISMI İŞ İÇİN GELİYOR"

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise ?KOSGEB'in hazırlamış olduğu bu girişimcilik destek programı içerisinde uygulamalı girişimcilik eğitimi hakikaten girişimci olma özelliği olan bu işe kabiliyetli insanlar açısından önemli bir başlangıçtır.? diye konuştu. Ürgüp şöyle devam etti: ?Şimdi Sivas'ta işsizliğin hangi oranda olduğunu görüyoruz ve genelde ailelerin ve çocuklarının gözü aman sabit bir işi olsun, devlet olsun, belediye olsun ÖZBELSAN'a bir kapağı attırsak bu çocuğa eğilimindeler. Ziyaretçilerimin bir kısmı bana sadece bu sebeple geliyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber