Adana'da üniversite ve sanayi odası işbirliğinde 'sanayi müzesi' kurulacak

Adana'da Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (BTÜ) ile Adana Sanayi Odası (ADASO) işbirliğinde sanayi müzesi kurulması konusunda görüş birliğine varıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2012 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, ADASO Başkanı Sadi Sürenkök'ü ziyaret etti. Sürenkök, üniversite ve sanayi odasının en yakın işbirliği içerisinde bulunması gereken iki kurum olduğunu bildirdi. Sadi Sürenkök, ?Organize Sanayi Bölgesi'ni de aramıza alarak birlikte çalışmalı, etle-tırnak gibi olmalıyız. Bu işbirliğine hazırız, Adana için yapılacak her işte varız.? dedi.Adana'nın ilk sanayileşen kentlerin başında geldiğini vurgulayan ADASO Başkanı Sürenkök, Türk sanayisinin kalbi olarak tanımlanan Adana'da ?Sanayi müzesi' kurulması için girişimlerde bulunulduğunu bildirdi. Tarihi nitelikteki sanayi makinaları ve ürünlerinin sergilenmesiyle, Adana'nın önemli bir eksikliğinin tamamlanacağını vurgulayan Sürenkök, müzenin üniversitesi ile ortaklaşa gerçekleştirilebileceğini kaydetti.

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Adem Ersoy da, bazı fakültelerin eski Milli Mensucat Fabrikası alanında kurulması için Turizm Bakanlığı'na tahsis başvurusunda bulunulduğunu, gerçekleşmesi halinde fakültelerin merkezinde ?Sanayi Müzesi'nin kurulabileceğini ifade etti. Üniversitenin kuruluş çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Rektör Ersoy da, işbirliği çağrısına olumlu yanıt verdi, işbirliği ve dayanışmaya önyargısız hazır olduklarını ifade etti. Sektörlerin talep ve beklentilerine göre yol haritasını belirleyeceklerini belirten Rektör Ersoy, öğrencilerin donanımlı ve nitelikli yetiştirilmesini hedeflediklerini aktardı. Üniversite için vakıf kurulması ile ilgili hazırlıkların sürdürüldüğünü bildiren Rektör Ersoy, bu konuda kentin dinamikleri, kanaat önderleri, meslek odaları, sanayici ve işadamlarının desteğini beklediklerini kaydetti.

Ziyarette, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Fazıl Özsoylu, Jeoloji Mühendisi Özkan Gedik ile Adana Sanayi Odası Genel Sekreteri Gazi Yılmaz da hazır bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber