Türk ürünlerinin başka kültürlere uyumu saptanıp, tanıtım atağı yapılacak

Makarna Bulgur Bakliyat Ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu tarafından yurt dışında yürütülecek tanıtım çalışmaları için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2012 15:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birliği Başkanı Şahin Batallı, öncelikli hedeflerinin Afrika, Ortadoğu ülkeleri ve Rusya olduğunu söyledi. Ülkelerin mutfak kültürleri ye yemek alışkanlıklarının araştırılacağını belirten Batallı, ?Ürünlerimizin bu kültürlere uyumu saptanacak. Kısa bir süre sonra çalışmalarımızın önemli sonuçlar vereceğine inanıyoruz.? dedi.

Makarna Bulgur Bakliyat Ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu'nun yürüttüğü tanıtım çalışmalarının gerçekleştirecek ajansların belirlenmesi amacıyla toplantı gerçekleştirildi. Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanlığı'nda gerçekleşen toplantıda, yol haritası belirlenmeye çalışıldı.

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birliği Başkanı ve aynı zamanda sektörün de grup başkanlığı görevini sürdüren Şahin Batallı, ?Tanıtım grubunun üstlendiği görevi başarıyla yerine getirebilmesi ve 2023 ihracat hedeflerinin yakalanabilmesi için hiçbir fedakârlıktan kaçınılmayacaktır. Komisyonumuz birçok ajansla görüşerek ürünlerin farklı ülkelerde nasıl tanıtılması gerektiği yolunda fikir alışverişinde bulunurken bu ajanslardan bir veya birkaçının ürünlerin yurt dışı tanıtımını üstlenmesine karar verecektir. Bizim için önemli olan pazarlar arasında öncelikle Afrika, Ortadoğu ülkeleri ve Rusya gelmektedir. AB ülkeleri ürünlerimize orada yaşayan vatandaşlarımızdan dolayı yabancı değildir. İlk etapta bu ülkelerde ürünlerimizin bilinirlilik oranını arttırma yönünde çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Öncelikle bu ülkelerin mutfak kültürleri, yemek alışkanlıkları araştırılarak ürünlerimizin bu kültürlere uyumu saptanacak. Kısa bir süre sonra çalışmalarımızın önemli sonuçlar vereceğine inanıyoruz.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber