Vezirköprü atıklardan enerji üretecek

Vezirköprü Belediyesi'nin kurmayı planladığı hayvan atığından elektrik üretecek tesis çevreye ve ekonomiye kazanç sağlayacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2012 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis ve AK Parti Vezirköprü İlçe Başkanı Sami Pala, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman'la bir araya gelerek, kurmayı planladıkları biyogaz tesisinin finansmanı konusunda yardım istedi. Yaklaşık 5 milyon TL değerinde olan projeyle hayvan atıklarından elektrik ve gübre elde edilmesi planlanıyor.

Belediye Başkanı Edis, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliğiyle yapılan projenin arazi tespitinin tamamlandığını, Çevre Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunun alındığını ve Enerji Piyasası Denetleme Kurumu(EPDK)'na ise elektrik üretim izni için müracaatta bulunduklarını söyledi. Şehir merkezi civarındaki ahırlarda beslenen büyükbaş hayvanların günlük 90 ton katı atık ürettiğine dikkati çeken Başkan Edis, "Ahırlardaki atıklardan dolayı çevrede koku ve görüntü kirliliği oluşuyor. Bu atıklar bazen derelerimize, bazen de tarlalarımıza atılıyor. Bu da ciddi çevre kirliliğine neden oluyor. Bu projeyle çok amaçlı bir tesisi ilçemize kazandırmayı arzuluyoruz." dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir ise kurulacak tesisle hem çevrenin atıktan arındırılacağını hem de elektrik üreterek belediyenin ekonomik kazanç elde edeceğine dikkati çekti.

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman, konuyla ilgili bir çalışma hazırlayıp kısa sürede gerekeni yapacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber