Sokakta çalıştırılan çocuğun beden ve ruh sağlığı tehlikede

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, sokakta çalışan ya da çalıştırılan çocuklarla ilgili toplumu bilinçlendirme çalışmaları kapsamında, 5 bin sürücüye broşür dağıttı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2012 16:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından dağıtılan broşürlerde, çalışan ve çalıştırılan çocukların ruh ve beden sağlığının tehlikede olduğu hatırlatılıyor.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, şehir genelinde kavşaklarda, çalışan ya da çalıştırılan çocuğun beden ve ruh sağlığının tehlikeye düşecek durumda olduğunu belirtildi. Açıklamada, ?Beden ve ruh sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde cam silmek, su ve mendil satmak sureti ile sokakta çalıştıkları-çalıştırıldıkları ve bahse konu çocukların ebeveyn korumasından yoksun bırakılarak risk ve tehlike altında olmaları tespit edilmiştir.? denildi.

Çalışmalar kapsamında trafik yoğunluğu bulunan tüm kavşaklarda sokakta çalışan-çalıştırılan çocukların çalışmalarının önlenmesi ve sokak çocuklarına yönelik geniş bir kitleyi bilgilendirmek ve farkındalık oluşturulmak amacıyla hazırlanan 5 bir broşürün dağıtıldığı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber