Üç yıldır bitmeyen yol

Van'ın Muradiye ilçesi Yenişehir Mahallesi Su Değirmenleri mevkiinde üç yıldır yapımı bitmeyen 500 metrelik uluslararası yol vatandaşı isyan ettirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2012 10:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapımı devam eden yol genişletme çalışmalarının bir akaryakıt istasyonuna zarar verdiği ve çıkan tozdan dolayı yakınındaki evlerde ikamet eden vatandaşlara ve sürücülere zor anlar yaşatıyor. Akaryakıt istasyonu sahibi Siyabent Dargın, arsalarının nasıl kamulaştırıldığından haberleri olmadığını bilmediğini belirterek, ?Müteahhide derdimi anlatım ilgilenmiyor. Siyasilere gittim bir çare bulamadım. Başbakandan rica ediyorum, ya bu yolu bitirsin ya da bu müteahhitlere bir çare bulsun. Üç yıldır akaryakıt tesisim doğru bir şekilde çalışmadı. Benim petrolüm çalışmıyor. Yapılan yol ise toprak doldurularak taş kullanılmadan yapılıyor. Ben mağdurum, üç yıldır benim tesislerim çalışmıyor. İki yıldır ben vergimi ödeyemiyorum. Hiçbir araç tesise giremiyor. Ne bitmez yoldur, nasıl yapılıyor, bir anlam veremiyorum. Ayda 45-50 bin lira zarar ediyorum. Bu müteahhidin yüzünden benim tesis çalışmıyor? dedi.

Sürücüler ise, üç yıldır Van-Muradiye ve Çaldıran arasında yapılan yol genişletme çalışmalarının düzensiz olarak yapıldığını, bu nedenle daha birkaç ay önce bir TIR'ın asfalt yola gömüldüğünü söylediler. Mucur yerine toprak kullanıldığından dolayı sürekli yolda bozulmalar ve çökmeler meydana geldiğini ifade eden sürücüler, yolun kullanışlı bir şekilde yapılmadığını vurgulayarak, yıllardır bu rezaleti çektiklerini belirttiler.

Yüklenici firma yetkilileri ise, kamulaştırma alanı içerisinde çalışmaları yürüttükleri halde vatandaşlarca sürekli engellendiklerini ve bu yüzden yol yapım işinin gecikmeli yapıldığını söylediler. Firma yetkilileri, ?Bu hem bizim için hem sürücüler için huzursuzluk oluşturuyor. Bu engellemeler olmazsa işler daha çabuk bitecek? dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber