Aydın'da kaçak işçi çalışantıran 10 işyeri cezalandırıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Aydın İl Müdürlüğü tarafından Aydın genelinde yürütülen ?Kayıt Dışı İşçi? denetimlerinde 10 işyeri ceza uygulandığı ve 324 işçinin ise kayıt altına alındığı belirtildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2012 10:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SGK Aydın İl Müdürlüğü, Aydın genelinde kayıt dışı istihdama yönelik denetimlerini yoğun bir şekilde sürdürüyor. SGK Aydın İl Müdürlüğü, ?Alo 170 Kayıt Dışı İstihdam' hattına gelen şikayet ve rutin kontrollerde kayıt dışı çalıştıkları tespit edilen 324 kişiyi kayıt altına aldı. Tescilsiz olduğu tespit edilen 10 işyerine ise 60 bin TL'ye yakın ceza kesildi. SGK Aydın İl Müdürü Kaşif Kılıç, kayıt dışı istihdamı önlemek amacıyla rutin denetimlerin devam ettiğini söyledi. Kayıt dışılıkla mücadele konusunda Aydın'da oluşturdukları 13 kişilik ekiple çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Kılıç, ?Vergi Dairesi Başkanlığı ile birlikte 8-14 Mayıs tarihlerinde ortak denetimler yaptık. Aydın, Kuşadası, Didim, Nazilli ve Söke'de 183 işyerini denetledik. Bu denetimlerde 140 kişinin sigortasız olarak çalıştırıldığını tespit ettik. SGK İl Müdürlüğümüze kamu kurum ve kuruluşlarından yapılan bilgi aktarımı (portör muayenesi) neticesinde de toplam 329 işyerinin sorgulaması yapıldı. Toplam 11 bin 231 sigortalı sorgulandı. Bunun neticesinde 10 işyerinin tescil tutanağının olmadığı tespit edildi. Bu işyerlerine değişen oranlarda 60 bin TL7ye yakın ceza kesildi. 4A kapsamında (SSK'lı) 69 kişinin sigortasız olduğu belirlenerek kayıt altına alındı. 4B kapsamında ise (Bağ-kur) 115 kişinin kayıt dışı çalıştığı belirlenerek kayıt altına alındı? dedi.

KIYILARDA DENETİMLER ARTTI

Yaz döneminde turizm bölgelerinde denetimleri sıklaştırdıklarının altını çizen Kılıç, ?Didim, Kuşadası'nda oteller, eğlence mekanları, restoranlar, alışveriş merkezleri, marketler, tur şirketleri başta olmak üzere, yapılan taramalarda çalışma saatleri, fazla mesai ücretlerinin prime esas kazançlara dahil edilip edilmediği konuları 13 kişiden oluşan denetmenler tarafından kontrol ediliyor. Vatandaşlardan da bu konuda duyarlılık bekliyoruz. Alo 170'e gelen kaçak işçi ihbarlarını hassasiyetle değerlendiriyoruz. Şuana kadar ihbar hattımıza 59 çağrıyı değerlendirerek sigortasız işçi çalıştıranlara göz açtırmadık? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber