Öğretmeni darp etmekle suçlanan veli 41 gün sonra tahliye edildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2012 10:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da çocuğunu dövdüğünü öne sürdüğü öğretmeni, darp ettiği iddiasıyla 41 gündür tutuklu olan veli, ilk duruşmada özgürlüğüne kavuştu.

6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, "kasten yaralama, hakaret ve tehdit" suçlarından 9 yıla kadar hapsini istenen tutuklu sanık N.Ç. (45) ilk kez hakim karşısına çıktı. 4 Mayıs'ta Yıldırım ilçesi Arabayatağı Mahallesi'ndeki Hasan Öztimur İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören oğlunu dövdüğü iddia edilen öğretmeni okulda darp etmekle suçlanan sanık N.Ç., hakkındaki iddiaları yalanladı.

"BEN KİMSEYİ DARP ETMEDİM"

5. sınıfa giden oğlunun İngilizce öğretmeni tarafından darp edildiğini ifade eden N.Ç., "Oğlum bu yüzden uykularından bile sıçrayarak uyanıyordu. Ben de bu durumu konuşmak için okula gittim. Müdür ile görüşüp, durumu izah ettim. Müdür de bana söz konusu öğretmenle konuşup durumu halledeceğini söyledi. Ben de evime döndüm. Bu konuşmamızdan yaklaşık bir ay sonra okula tekrar gittim. Müdür ile görüşerek mağdur L.S. ile konuşmak istediğimi tekrarladım. Müdür beni tekrar ikna ederek evime gönderdi. Okula gittiğimde L.S.'yi de konuşmak için müdürün odasına götürmek istedim. Kolundan çektiğim sırada L.S.'nin kendi eli burnuna değdi. Bu şekilde yaralandı. Benim ona vurmam, hakaret etmem, tehditte bulunmam söz konusu değildir" dedi.

"BENİM ÖĞRENCİLERE ŞİDDET GÖSTERME GİBİ BİR EĞİLİMİM YOK"

Duruşmaya katılan mağdur öğretmen L.S. ise sanıktan şikayetçi olduğunu ifade ederek, "Sanık daha önce benim raporlu olduğum dönemde çalıştığım okula ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne de girerek hakkımda şikayette bulunmuş. Olay günü yanında bir bayanla birlikte, ders sırasında sınıfa girdi. Bana bağırıp hakaretler ediyordu. Konunun ne olduğunu bilmediğim için kendisini müdür beye yönlendirdim. Teneffüs zili çalıp derse gireceğimiz sırada sanık öğretmenler odasında bekliyordu. Bana bağırıp çağırarak 'Seni yaşatmayacağım' gibi tehditlerde bulunup küfrediyordu. Hatta bana saldırıp yumruk vurdu. Gören öğretmen arkadaşlar araya girip ayırdılar. Benim öğrencilerime şiddet gösterme gibi bir eğilimim yoktur" diye konuştu.

Olayın meydana geldiği okuldaki öğretmenlerden D.Ç.'yi de şahit olarak dinleyen mahkeme, yaklaşık 41 gündür tutuklu olan sanığın tahliyesine karar verdi.

Dava eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber