Kocaeli Büyükşehirli Hamza Avrupa üçüncüsü oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor'un milli güreşçisi Hamza Özkaradeniz, Avrupa üçüncüsü olarak ülkemize bronz madalya kazandırdı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2012 10:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genç Erkekler Türkiye şampiyonu Hamza Özkaradeniz bu yıl Gençlerde katıldığı ilk Avrupa şampiyonasında üçüncü olarak bronz madalyanın sahibi oldu.20-21 Haziran tarihleri arasında Hırvatistan'ın Zegreb şehrinde yapılan Gençler Serbest Güreş Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi 120 kiloda temsil eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor'un milli güreşçisinden bir başarı daha geldi.

Geçtiğimiz yıl Yıldızlar kategorisinhde mücadele eden ve Yıldızlarda Dünya üçüncüsü Avrupa ikincisi olan başarılı güreşçi ilk kez katıldığı Gençler kategorisinde de derece etmeyi başardı. Milli güreşçi ilk turda Moldavalı güreşçi Egor Olar'ı rahat geçerken, ikinci turda Azerbaycanlı rakibine hakemlerin beklenmedik kararıyla ilk devrede yenildi.

Daha sonra Azeri sporcunun finale çıkmasıyla Özkaradeniz, repesaj maçı yapma hakkını kazandı.Repesaj maçında Macar güreşçiyi sayı tuşu ile yenen Hamza Özkaradeniz,üçüncülük maçında da Dünya ve Avrupa şampiyonu Ukraynalı Muradyn Kushkhov'u 2-0 yenerek ülkemize bronz madalya getirdi.Bu sonuçla 1 altın 2 gümüş 2 bronz madalya kazanan milli takımımız takım halinde Avrupa üçüncüsü oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber