Engellilerin adını kullanarak vatandaşları böyle dolandırmışlar/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2012 13:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya polisi tarafından 8 ilde düzenlenen dolandırıcılık operasyonunda; engelliler yararına eğlence düzenleyeceklerini söyleyerek vatandaşlardan para toplayan 12'si kadın, 20 kişilik suç örgütü çökertildi. Örgüt liderinin, parti kurarak siyasete girmek istediği de ortaya çıktı.

Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, bir suç örgütünün valilik, emniyet müdürlüğü ve protokol üyelerinin isimlerini kullanarak dolandırıcılık yaptığı ihbarını aldı.

Suç örgütünü çökertmek için 1,5 ay teknik ve fiziki takip yapan ekipler, operasyon için düğmeye bastı. Antalya merkezli olmak üzere İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Mersin, Gaziantep ve Denizli'de operasyon düzenleyen ekipler, örgüt lideri olduğu iddia edilen A.E. ile birlikte 12'si kadın toplam 20 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında, duyma ve konuşma engelli olanların da olması dikkat çekti.

Şu ana kadar 2 bin kişiyi 'Engelliler yararına eğlence düzenleyeceğiz' diyerek dolandırdığı tespit edilen suç örgütünün çalışma sistemi şu şekilde işliyor: Örgüt, dolandırıcılık yapmak için sosyal yardımlaşma dernekleri ile engellilerin adını kullanıyor. Antalya'da 'Vatanım Rehabilitasyon' ismini kullanan örgüt üyeleri, göstermelik bir adres kullanarak vatandaşları inandırmaya çalışıyor. Örgüt adına çağrı merkezi kuran A.E. burada çalışan 7 kişinin hangi illeri arayacağını belirliyor. Örgüt liderinin talimatları doğrultusunda vatandaşları arayan zanlılar, engelliler yararına eğlence düzenleyeceklerini, buna, aradıkları ilin valisinin, emniyet müdürünün ve diğer protokol üyelerinin de katılacağını söylüyor. Telefondaki kişiye kendilerini doktor ve çeşitli unvanlarda tanıtan örgüt üyeleri, ilin valisi tarafından bilet parasının 100 lira olarak belirlendiğini ve katılmak istemeleri halinde bilet satışı için geleceklerini söylüyor. Vatandaşa bilet satışı yapan çağrı merkezi görevlisi, bu paranın yüzde 40'ını kendisi, yüzde 60'ını da örgüt lideri A.E.'ye veriyor.

Kendisini 'profesyonel dolandırıcı' olarak tanıtan örgüt lideri A.E.'nin parti kurarak siyasete girmeye çalıştığı, bunun ilk adımı olarak da Mersin'de bir miting düzenleyerek parti bayrağı dağıttığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber