Akdeniz Üniversitesi'nden 7 bin 853 öğrenci mezun oldu

Antalya Akdeniz Üniversitesi (AÜ)'nin fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında eğitimlerini tamamlayan 7 bin 853 öğrenci mezun oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2012 21:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AÜ'nün 2011-2012 eğitim-öğretim yılı mezunları için kampüs içindeki stadyumda tören düzenlendi. Antalya protokolünün, üniversite camiasının ve velilerin katıldığı tören, öğrencilerin geçişiyle başladı. Okul birincilerinin konuşmalarıyla devam eden törende, engelli öğrenciler adına Teknik Bilimler MYO öğrencisi Makbule Gündoğdu da bir konuşma yaptı. Kendisi için uzun zamandır hayalini kurduğu bir noktada bulunduğunu ifade eden Gündoğdu, ?Mezun olmak en çok gerçekleştirmek istediğim amaçtı. Bu amacı gerçekleştirmek ayrı bir mutluluk.? dedi.

Öğrencilerin ardından kürsüye gelen AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, bilginin insanlığın en önemli zenginliği olduğunu söyledi. Bilgiyi kullanan toplumların çağın güçlü ülkeleri haline geldiğini ifade eden Kurtcephe, bu yolda ilerleyen Türkiye'nin de dünyanın sayılı güçlerinden biri haline geldiğini kaydetti. ?Büyük Türkiye' idealine yürünen yolda AÜ'nün lokomotif kurumlardan biri olduğunu belirten Kurtcephe, mezunlara şu sözlerle hitap etti: ?Değerli gençler, hayatınızda asla sıradan şeylerle yetinmeyiniz. Sıradan olmak için hiçbir şey yapmanıza gerek yoktur. Unutulmazlar arasında yer almak istiyorsanız mutlaka farkındalık oluşturacak işler yapmak gerekiyor. Bunun için öncelikle özgüven sahibi olmalısınız. Sizler her türlü engeli aşarsınız. Kimsenin düşünemediğini düşünebilirsiniz. İnsanlık için çok önemli buluşlara imza atabilirsiniz. Bu yapıya ve birikime sahipsiniz.?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajlarının da okunduğu törende, üniversiteye katkı sağlayan hayırseverlere plaket verildi. Törenin sonunda 17 fakülte, 4 yüksekokul ve 13 meslek yüksekokul ile Antalya Devlet Konservatuvarı'ndan mezun olan 7 bin 853 öğrenci sahneye davet edildi. Her okulun dönem birincisi yaş kütüğüne çivi çaktı. AÜ Tıp Fakültesi'nin dönem birincisi Merve Bakal oldu. Başörtülü öğrenciye çiçeğini Rektör Kurtcephe verdi.

Törende, 20 Haziran 2012'de yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek hayatını kaybeden Güzel Sanatlar Fakültesi son sınıf öğrencisi Ömer Durgut da unutulmadı. Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri sahneye üzerinde vefat eden arkadaşlarının fotoğrafının yer aldığı, ?Seni Unutmayacağız' yazılı afişle çıktı. Tören, mezun öğrencilerin keplerini havaya fırlatmasıyla sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber