Köşk'ün eski daire başkanına yolsuzluktan ceza

Haber Giriş : 08 Temmuz 2005 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanlığı'na 1993-1999 yılları arasında yapılan mal ve hizmet alımlarında usulsüzlük olduğu iddiasıyla açılan dava sonuçlandı.

Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, yaklaşık 5 yıldır süren davanın dünkü karar duruşmasına, Cumhurbaşkanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi eski Başkanı Gülizar Temel Baysal'ın da aralarında bulunduğu 6 sanık ve avukatları ile Hazine avukatı Tülin Kemer katıldı.

Mahkeme Başkanı Mesut Öztürk, tarafların eski iddia ve savunmalarını tekrarladıklarını belirtmelerinin ardından kararı açıkladı. Öztürk, Gülizar Temel Baysal'ın, Güreller ve Fogermak firmalarından yapılan alımlarda devletin zararına neden olduğu ve böylece görevini kötüye kullandığı sonucuna varıldığını belirterek, bu 2 eylemi nedeniyle toplam 1 yıl 11 ay 10 gün hapis, 51 milyon 666 bin lira para cezasına mahkum edildiğini bildirdi. Öztürk, Baysal hakkındaki diğer suçlamalardan beraat ve ortadan kaldırma kararı verildiğini söyledi. 7 sanığın aynı suçlardan değişik cezalara çarptırıldığı davada 19 sanık ise beraat etti. Cumhurbaşkanlığı'na 1993-1999 yılları arasında mal ve hizmet alımlarıyla ilgili olarak, 27 kişi hakkında, ?ihaleye fesat karıştırma ve bu suça iştirak etme, evrakta sahtecilik, görevi kötüye kullanma ve ihmal' suçlarından dava açılmıştı.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber