Müzikle İngilizce öğrendi, Avrupa Dil Ödülü'nü kazandılar

Hatay'ın Erzin ilçesinde karaoke müzik sistemini kullanarak söyledikleri eğlenceli şarkılarla İngilizceyi öğrenen Şükrüpaşa İlköğretim Okulu öğrencileri, Avrupa Dil Ödülü'ne layık görüldü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 16:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa Komisyonu'nun en prestijli dil ödülü olarak kabul edilen ve Türkiye'de Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Koordinatörlüğü'nce yürütülen Avrupa Dil Ödülü yarışması sonuçlandı. İngilizce öğretmenlerinin yardımıyla karaoke müzik sisteminden faydalanarak kısa sürede iyi derecede İngilizce öğrenen Şükrüpaşa İlköğretim Okulu öğrencileri, 'Bana Bir Mikrofon Yeter' projesiyle Avrupa Dil Ödülü'nü kazandı. 1999 yılından bu yana Avrupa'da yeni ve başarılı dil öğretme ve öğrenme uygulamalarına verilen Avrupa Dil Ödülü Projesi'nde yarışan Şükrüpaşa İlköğretim Okulu, yarışmaya Hatay'dan katılan tek okul oldu. Öğrenciler, okulun ismini, aralarında askeri okul, tanınmış üniversiteler ve özel okulların da bulunduğu 34 kurumun arasında duyurmayı başardı.

Öğrenciler ödüllerini 26 Eylül'de gerçekleşecek Avrupa Dil Günü'nde Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı'nda resmi törende alacak.

İngilizceyi kısa sürede öğrendiğini söyleyen 8. sınıf öğrencisi Rümeysa Rana Yılmaz, ''İngilizceye olan merakımız bizi başarıya götürdü. Böyle bir yarışma olduğunu duyduğumuzda başvuralım dedik. Konuyu öğretmenlerimize anlattık. Onlarda bize yardımcı olacaklarını söylediler. Karaoke eşliğinde İngilizce şarkılar söyledik ve dili iyice kavradık. Projemiz dereceye girdi ve ödülü hak ettik.'' dedi.

Öğrencileri bu başarıdan dolayı kutlayan Erzin Kaymakamı İskender Yönden, ''İngilizceyi sadece karaoke eşliğinde şarkı söyleyerek öğrenmek gerçekten büyük bir başarıdır. Avrupa Dil Ödülü 1999 yılından bu yana devam eden bir yarışma. Bu yarışmaya Türkiye'den birçok okul katıldı. Öğrencilerimizin hazırladıkları bu proje yarışmanın gözde projelerinden oldu. Çok mutluyuz, gururluyuz. Emeği geçen öğretmenlerimizi de tebrik ediyoruz.'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber