?Askıda Kur'an-ı Kerim' uygulaması start aldı

Son yıllarda sıkça örneklerine rastlanan ve ihtiyaç sahipleri ile yardımseverlerin yüz yüze gelmeden ihtiyaçların karşılanması adına yapılan 'Askıda Ekmek, Askıda Çorba, Askıda Kitap' kampanyalarına bir yenisi daha eklendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 16:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

NT Mağazası tarafından 2008 yılında başlatılan ve bu güne kadar yoğun bir ilgiyle devam eden ?Askıda Kur'an-ı Kerim' uygulaması bu yılda yaz Kur'an kurslarının eğitime başlaması ile start aldı. Köylerde, cami ve Kur'an kurslarındaki Kur'an-ı Kerim'i öğrenmiş ama Kur'an-ı kerim alamayan ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik yürütülen kampanyada, 2010 yılında 45 bin, 2011 yılında ise Türkiye genelinde 52 bin ihtiyaç sahibi Kur'an-ı Kerim sahibi oldu.

Türkiye genelinde olduğu gibi Aksaray'da da kampanyaya yoğun bir ilgi olduğunu dile getiren NT Mağazası Aksaray Şube Müdürü Mehmet Alkan, geçtiğimiz yıl Aksaray'da 2 bin kişinin Kur'an-ı Kerim bağışladığını ve bu Kur'an-ı Kerimlerin 2 bin vatandaşa dağıtıldığını söyledi. Bu yılki hedeflerinin en az 5 bin olduğunu vurgulayan Alkan, ?Vatandaşımız geliyor ve Kur'an-ı Kerim alıyor. Daha sonra isterse içine ölmüşlerinin ismini yazıyor ve köylerdeki, cami ve kurslardaki askılara bu Kur'an-ı Kerim'ler asılıyor. İhtiyacı olan vatandaşlarımız ise buradan gelip Kur'an-ı Kerim'i alıyor. Alan vatandaş Kur'an-ı Kerim'i okuduğu müddet o bağışlayan vatandaşın içine ismini yazdığı şahsında ruhuna sürekli olarak Fatiha okuyor.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber