Edremit'te 'yeşil dalga' sistemi genişliyor

Balıkesir'in Edremit İlçesinde, çevre yolu trafiğinin daha rahat seyretmesi ve tasarruf amacıyla geliştirilen sinyalizasyonda "yeşil dalga" sistemi, genişletiliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edremit Kent Konseyi tarafından, ilçedeki trafik sinyalizasyonlarında, kavşaklar arasında kırmızı ışığa takılmadan 60 kilometre hızla seyahat etme imkânı veren bir çalışma yapıldığı, bunun Akçay, Güre ve Altınoluk beldeleri arasındaki bölgeye kadar genişletileceği açıklandı.

Kent Konseyi Çevre Sağlığı ve Doğayı Koruma Grubu Başkanı Cengiz Erk, şehir trafiğinin daha rahat akması ve yakıt tasarrufu sağlanması amacıyla sinyalizasyonda yeşil dalga sistemine geçildiğini söyledi. Sistemi E-87 karayolunda da uygulamaya başladıklarını belirten Erk, ?Böylece ülke çapında tasarruf sağlanacak. Araçlar, belirtilen hızda gittiğinde güzergâh üzerindeki tüm kavşaklardan kırmızı ışığa yakalanmadan geçebilecek. Trafik akışını düzenlemesi ve ortalama bir hız kazandırması, güzergâh boyunca araçların duraksama sayılarının en aza indirilmesi, zaman ve enerji tasarrufu sağlanması, kavşaklarda oluşan kısmi hava kirliliğinin ve kazaların azaltılması gibi birçok avantajı bulunan yeşil dalga sisteminde koordinasyon, uydu bağlantısıyla sağlanıyor. Uygulama Balıkesir'de şehiriçi 50 kilometreye göre yapılmışken Edremit E-87 karayolunda 60 kilometre olarak düzenlendi.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber