Tunceli'de ?hasat bitti şimdi köyde spor zamanı' projesi

Tunceli Valiliği'nce, İçişleri Bakanlığı'na sunulan "Hasat Bitti Şimdi Köyde Spor Zamanı Projesi"nin kabul edildiği bildirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tunceli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Valilik tarafından hazırlanarak İçişleri Bakanlığı bünyesinde uygulamaya konulan "Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi" kapsamında kabul edilen "Hasat Bitti Şimdi Köyde Spor Zamanı Projesi" çerçevesinde, vatandaşların boş zamanlarını daha iyi değerlendirmelerinin ve sağlıklı bir yaşam sürdürmelerinin hedeflendiği kaydedildi.

150 bin lira bütçeli projenin, ilk etapta merkez Geyiksuyu, Burmageçit, Kanoğlu ve Kocakoç köylerinde uygulanacağı belirtildi. Bu köylerde sosyal faaliyetler için uygun ortam oluşturularak başta gençler ve öğrenciler olmak üzere tüm köy halkına spor yapma imkanı sağlayacağı ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi kapsamında Tunceli'ye 2000-2012 yılları arsında 12 milyon 241 bin 540 lira ödenek tahsis edilmiştir. Bu ödenekle 291 adet konut yapılarak hak sahiplerine tahsis edilmiş, 2009-2010 yıllarında 2 köyün içme suyu, 2 köyün yol yapımı, Çemişgezek ilçesinde 100 kişilik öğrenci yurdu, Mazgirt ilçesinde 60 kişilik öğrenci yurdu, 1 köy ve 2 mezraanın sulama suyu projeleri hayata geçirilmiştir. 2011 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından kabul edilen projelerden, Mazgirt ve Pülümür ilçelerinde kapalı spor salonu yapımı, Pertek ilçesinde karadut yetiştiriciliği projesi, merkez Burmageçit köyü ile Çemişgezek, Hozat, Mazgirt, Ovacık, Pertek ve Nazımiye ilçelerinde kültür ve dinlenme evi yapımı ve onarımı devam etmektedir."

Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi kapsamında, bu yıl, 50 dekar alanda Tunceli Sarımsağının Tarla Koşullarında Üretiminin Gerçekleştirilmesi Projesi ile Mazgirt İlçesi Kültür Evi Tamamlama, Çemişgezek Toplum Merkezi, Folklorik Kıyafetlerle Kitre Bebek Üretimi ve Hasat Bitti Şimdi Köyde Spor Zamanı projelerinin kabul edildiğinin belirtildiği açıklamada, "Söz konusu projeler en kısa sürede tamamlanarak halkın hizmetine sunulacaktır" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber