Türk el sanatlarına yabancı gençlerin eli değdi

Sakarya Kültürlerarası Diyalog ve Genç Girişimciler Derneği'nin başlattığı proje kapsamında, Türkiye'ye gelen Balkanlı ve Avrupalı gençler, kil, çini ve seramik boyayarak, geleneksel Türk el sanatının inceliklerini uygulamalı olarak öğreniyorlar.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 18:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Renkli ebru, hünerli geçlik, kapsayıcı toplum" projesi kapsamında Portekiz, Malta, Letonya, Çek Cumhuriyeti, Makedonya, Sırbistan, ve Bosna Hersek'ten gelen gençler, yaptıkları eserleri Sakaryalıların beğenisine sunacak.

Sakarya Kültürlerarası Diyalog ve Genç Girişimciler Derneği Başkanı Serhat Kılıç, 8 farklı ülkeden gelen gençlere, geleneksel Türk el sanatının inceliklerini uygulamalı olarak öğrettiklerini söyledi.

Kılıç, birbirinden farklı ürünler ürettiklerini ve bu ürünleri daha sonra sergileyeceklerini belirterek, "Arkadaşlarımızla kil, çini ve seramik boyama çalışması yapıyoruz. Yarın da ebru çalışması yapacağız" dedi.

Düzenledikleri etkinlikler arasında kültürlerarası gecelerin de yer aldığını anlatan Kılıç, katılımcıların kendi yörelerine ait yiyecek ve içecek standı açtıklarını kaydetti.

Kılıç, katılımcıların Türkiye ile ilgili olumlu izlenimler edindiğine vurgu yaparak, "Letonya ve Çek Cumhuriyeti'nden gelen katılımcılarımız Türkiye'ye gelmeden önceki düşünceleriyle buraya geldikten sonraki düşüncelerinin çok farklı olduğunu söyledi. İnsanların kibar ve misafirperver olduğunu belirttiler" ifadelerini kullandı.

Portekizli katılımcı Alexandre Jacinro da ilk kez Türkiye'ye geldiğini belirterek, "Türk insanlarını tanımaktan dolayı mutluyum. Gelecekte de Türkiye ile Portekiz'in ilişkilerinin daha da iyi olacağını ümit ediyorum" diye konuştu.

Proje kapsamında Türkiye'ye gelen gençler, uygulamalı olarak öğrendikleri Türk el sanatı eserlerini, Orhan Camii Meydanı'nda 25 Haziran Pazartesi günü sergileyecek.

Muhabir: Çağrı Turgut / Atakan Çelik

Yayıncı: Murat Paksoy

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber