Türbanda kurumsal mutabakat yok

Haber Giriş : 08 Temmuz 2005 14:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan RecepTayyip Erdoğan, Türkiye'de türban sorununun halledilmesi için toplumsal bir mutabakatın olduğunu, ancak kurumsal bir mutabakatın bulunmadığını söyledi.

San Francisco kentinde 'World Affairs Council of Northern California' ve 'Comonwealth Club' tarafından ortaklaşa düzenlenen toplantıda konuşan Erdoğan, konuşmasının ardından soruları cevapladı.

Erdoğan, laiklik ve başörtüsü sorununa ilişkin bir soru üzerinde tüm inanç gruplarına eşit mesafede durulmasını temin eden laikliğin, dini güvence altına alarak sigorta görevi gördüğünü ifade etti. Türkiye'deki başörtüsü sorununun "kamusal alan"ın henüz bir tanımının olmamasından kaynakladığını söyleyen Erdoğan, "Bizdeki sorun, üniversitelerde başörtülü kızlara yer verilmemesi sorunudur. Tabii bu sorunu burada dile getirmem de, hemen sanki bunu burada şikayet etmiş gibi ifade ediliyor. Benim böyle bir şikayete ihtiyacım yok. Bu noktada benim bu tür sorunları paylaştığım, ülkemin insanıdır. Tek sorunum, ülkemde toplumsal bir mutabakat var, ama kurumsal bir mutabakat yok. Bunu halletmenin gayreti içerisindeyiz ve artık bunları aşmanın gereğine inanıyoruz'' şeklinde konuştu.

-Pazarlamacı gibi ülke ülke dolaşıp Türkiye'yi pazarlıyoruz

Artık Türkiye'yi Ankara'dan idare eden bir hükümetin olmadığını anlatan Başbakan Erdoğan, "Eskiden bizde çantayla dolaşan pazarlamacılar vardı. Biz de şimdi adeta Türkiye'yi pazarlamak için ülke ülke dolaşıyoruz. Ama bizde bunu anlayamayan, hazmedemeyenler de yok değil. Bazen de bizi seven dostlarımız, "Sayın Başbakanım, çok koşturuyorsunuz, biraz dinlenin" diyorlar. Sadece ben değil, bakan arkadaşlar da koşturuyor." dedi.

CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber