MÜSİAD: Kentsel dönüşüm sadece İstanbul'un sorunu değil

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Antalya Şube Başkanı Abdullah Aykut, kentsel dönüşümün Antalya'yı çok yakından ilgilendirdiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2012 22:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konunun sadece İstanbul'un sorunuymuş gibi algılandığını belirten Aykut, bunun bir yanılgı olduğunu ifade etti.

Akdeniz Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde 'Kentsel Dönüşüm ve İnşaat Sektörü'nün Geleceği' konulu toplantı düzenleyen MÜSİAD Antalya Şubesi İnşaat Sektör Kurulu, üyelerini bilgilendirdi. TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin ve Akdeniz Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Mustafa Ünlü'nün de katıldığı programda konuşan MÜSİAD Antalya Şube Başkanı Aykut, kentsel dönüşümle ilgili çıkarılan yasanın Antalya için önemli olduğunu belirtti.

Kentsel dönüşümün, sadece İstanbul'u ilgilendirmediğini ifade eden Aykut, yanlış anlamayı düzeltmek için ve konuyla ilgili üyelerin bilgilendirilmesi için toplantı düzenlediklerini söyledi. Programa katılan TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin de kentsel dönüşümün çok ses getiren bir yasa olduğuna dikkat çekti. Çıkan yasanın, sonuç alamaya yönelik hazırlandığını belirten Şahin, şu bilgileri verdi:

"Eski binaların hepsi risk taşıyor. Pilot kentlerde başlayacak uygulama ile öncelikli olarak riskli alan tespiti yapılacak. Ülkemizde 7 milyon sorunlu bina olduğu tahmin ediliyor. İşin büyüklüğü ise 700 milyar lira ve 20 yıllık bir periyoda yayılacak. İlk finans 2B gelirlerinden sağlanacak."

Yeni dönüşümle ilgili müteahhitlere önemli görevler düştüğünü ifade eden AÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Mustafa Ünlü ise sektörün daha kaliteli hizmet verebilmesi için kesinlikli 'referans sisteminin' geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber