Genç yazarlar, ?Geçmiş Zaman Nöbetçisi'ni yazdı

Bursa Osmangazi Belediyesi'nin, edebiyatımızın büyük ustası Ahmet Hamdi Tanpınar adına düzenlediği 'Makale' yarışması sonuçlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2012 14:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yarışmanın birincisi Isparta'dan katılan Korhan Aytunyay oldu.

Edebiyat dünyasına birbirinden değerli isimler kazandıran yarışma, edebiyatçılardan büyük ilgi gördü. Yarışmaya Türkiye'nin farklı şehirlerinden toplam 54 eser katıldı. Hilmi Yavuz başkanlığında gazeteci Yazar Ali Çolak, Esra Yalamaz, Prof. Dr. Abdullah Uçman, Prof. Dr. Ramazan Gülendam, yazar Metin Önal Mengüşoğlu ve şair-yazar İhsan Deniz'den oluşan jüri, Sümbüllü Bahçe Konağı'nda düzenlenen basın toplantısıyla sonuçları açıkladı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın da hazır bulunduğu basın toplantısında dereceler şöyle açıklandı: Yarışmaya Isparta'dan katılan Korhan Altunyay birinciliğe layık görüldü. Bursa'dan katılan Elif Akpınar ikinci, yine Bursa'dan katılan Tuğba Çakır üçüncülüğe değer bulundu. Yarışmaya İstanbul'dan katılan Samet Altıntaş ilk mansiyonu, Çanakkale'den katılan Eren Aksu ikinci mansiyonu paylaştı.

Osmangazi Belediyesi'nin edebiyatımızın büyük ustası Tanpınar'ın hatırasını yaşatmak için 11 yıldır aralıksız düzenlediği yarışmalar, 2001 yılında deneme, 2002 yılında şiir, 2003 yılında mektup, 2004 yılında makale, 2005 yılında hikaye, 2006 yılında araştırma-inceleme, 2007 yılında roman dalında yapıldı. 2008 yılında ise yarışmanın türü, tekrar başa dönülerek deneme olarak belirlendi. 2009 yılında ?şiir', 2010 yılında ?mektup' dalında düzenlendi. Bu yıl ?Makale' dalında yapılan yarışmanın konusu ise 'Bursa: Geçmiş Zaman Nöbetçisi' olarak belirlendi.

?YENİ YAZAR VE ŞAİRLER KAZANMAYI AMAÇLIYORUZ?

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, edebiyat alanında yeni yazarlar ve şairler çıkarmayı amaçladıklarını belirtti. Kendi çapında bir şeyler yazanların bu ortamlarda kendini görmesinin önemli olduğunu ifade eden Dündar, katılımların da her yıl arttığına dikkat çekti. Yarışmayı önümüzdeki yıllarda da sürdüreceklerini vurgulayan Dündar, Osmangazi Belediyesi olarak Tanpınar Edebiyat Yarışmaları'nın yanı sıra oyun yazarlığı ve Mevlana ile ilgili edebiyat yarışmaları da başlattıklarını hatırlattı.

Jüri Başkanı Hilmi Yavuz ise zorlu bir süreçten geçilerek 13 eser üzerinde tartışmalar olduğunu dile getirdi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a edebiyata verdiği destek nedeniyle teşekkür eden Yavuz, Dündar'dan Tanpınar yarışmasını her yıl devam ettirmesini istedi.

Hilmi Yavuz, önümüzdeki yıl 12.si yapılacak yarışmanın ise ?Roman' dalında olacağını sözlerine ekledi.

ÖDÜLLER

Yarışmada birinciye 5 bin TL, ikinciye 4 bin TL, üçüncüye 3 bin TL verilecek. Mansiyonlar ise 2 biner TL olarak açıklandı. Jürinin uygun bulduğu 13 eser, önceki yarışmalarda olduğu gibi kitap haline getirilecek. Ödüller ise önümüzdeki günlerde yapılacak törenle sahiplerini bulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber