Kalbindeki delik mini şemsiye ile kapatıldı

Altı yıldır kalbindeki delik ile yaşayan Ülkü Uzunlar, ameliyatsız olarak şemsiyeye benzer küçücük bir cihazın anjio yöntemiyle kalbine takılmasıyla sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2012 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ordu'da yaşayan 30 yaşındaki Ülkü Uzunlar altı yıl önce çarpıntı, nefes darlığı şikayeti ile ailesi tarafından hastaneye kaldırıldı. Burada kendisine rahatsızlığının sinirsel olduğu, kalbinde bir problem olmadığı söylendi. Bunun üzerine günlük hayatına dönen Uzunlar, şikayetlerinin geçmemesi üzerine Kardiyoloji Uzmanı Dr. Adnan Köşüş'e başvurdu. Yapılan muayene ve tetkikler sonucunda Uzunlar'ın kalbinde delik olduğu saptandı ve ameliyat olması gerektiği söylendi. Fakat Ülkü Hanım, çok fazla şikayeti olmadığı için ameliyat olmaya gerek görmedi ve Kardiyoloji Uzmanı Dr. Adnan Köşüş'ün kontrolünde yaşamını sürdürmeye devam etti.

KALBİNDEKİ DELİK AMELİYAT YAPILMADAN KAPATILDI

Aradan yıllar geçmesi, tıbbın her geçen gün daha da ilerlemesi üzerine şu anda Medical Park Ordu Hastanesi'nde görev yapan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Adnan Köşüş, Ülkü Uzunlar'a kalbindeki bu deliğin uzun vadede kendisi için sorun oluşturacağını ve risk taşıdığını belirterek, kalbindeki deliğin ameliyatsız olarak kapatılmasının mümkün olduğunu söyledi. Bunun üzerine operasyonu kabul eden Ülkü Uzunlar, yıllardır yaşadığı hastalığından, ameliyat yapılmadan yarım saatte kurtuldu.

Hastanın kalbinde yıllardır var olan deliğin, ameliyatsız olarak kapatılmasının mümkün olduğunu belirten Medical Park Ordu Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Adnan Köşüş yapılan işlemi şöyle anlattı: "Hastamızın kalbinde var olan bu delik, ASD ismini verdiğimiz doğumdan itibaren var olan bir delikti. Bu delik uzun vadede hasta için sorun oluşturabilirdi. Kalbin sağ tarafında büyüme ve beyine emboli atma riski taşıdığı için deliğin kapatılması gerekiyordu. Normal şartlarda kalpteki deliklerin kapatılması için ameliyatlı veya ameliyatsız yöntemler mevcuttur. Hastamızda kullandığımız bu yöntem yeni bir yöntem değil, fakat çok sık uygulanan bir yöntem de değil. Kalpteki bazı deliklerin kapatılması bu yöntemin uygulanması için uygun olmasa da kalpteki deliklerin büyük bir kısmını ameliyatsız kapatmak mümkündür. Ameliyatsız kapatılması mümkün olmayan vakaları ise ameliyat ile kapatılması için cerrahlara yönlendiriyoruz. Ülkü Hanım'a yaptığımız tetkiklerin sonuçları ve deliğin yapısı ameliyatsız işlem yapılmasına müsait olduğu için bu yöntemi uygulayabildik. Ameliyatsız olarak, hastanın kalbindeki deliğe, şemsiyeye benzeyen çok küçük bir cihazı anjio yöntemiyle yerleştirerek, deliği tamamen ortadan kaldırdık. Şu anda hastamızın kalbinde deliğe ait en ufak bir işaret ya da iz kalmadı. Kalbindeki delik tamamen kapandı. Kontrol için çektiğimiz filmde de kalbin iç boşluğu arasında daha önce var olan delikten hiçbir kan akımı olmadığını tespit ettik. Hastamızı işlemden yirmi dört saat sonra sağlıklı bir şekilde taburcu ettik.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber