Bursa tramvay ihalesinde en düşük teklifi İspanyol firması verdi

Bursa'da şehir içi trafiğin rahatlatılması amacıyla tramvay hatı ihalesi yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2012 18:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Ulaşım AŞ (BURULAŞ) tarafından ihaleye çıkartılan T1 Tramvay Hattı'nın Stadyum- Altıparmak- Heykel- Uluyol- Kent Meydanı'nı kapsayan bölümü için en düşük teklifi 17 milyon 978 bin lira ile İspanyol Comsa SA firması verdi. Tramvay hattının önümüzdeki yıllarda terminale kadar uzatılması planlanıyor.

Bursaray'ın T1 hattı olarak adlandırılan Heykel-İnönü Caddesi-Uluyol-Kent Meydanı-Çarşamba Pazarı-İpekiş-Stadyum-Altıparmak-Çakırhamam-Heykel güzergahının ilk aşama ihalesi, BURULAŞ'ta yapıldı. BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy´un başkanlığında gerçekleştirilen ihaleye 5 firma katıldı. 25 milyon 255 bin TL tahmini bedelle yapılan ihalede en düşük teklifi 17 milyon 978 bin TL ile İspanyol Comsa SA şirketi verdi. İhaleye İtalyan Coopsette Soc.Coop firması 41 milyon 645 bin TL, Gülermak AŞ 25 milyon 904 bin TL, E-M Elektrik Sistemleri Ltd. Şti. 21 milyon 471 bin TL, Öztimur Yapı Proje 21 milyon 621 bin TL bedelle katıldı.

Tekliflerin birkaç gün içerisinde değerlendirileceğini ve kazanan firmanın kamuoyuna açıklanacağını belirten BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, 13 istasyon, bir atölye binası, 2 depo yolu, 2 atölye yolu, 15 makas, bir kruvazman ve 3 trafo binasından oluşan 6,5 kilometrelik hattın çalışmaların başlamasını takiben en geç 10 ay içerisinde hizmete alınacağını bildirdi. İkinci aşaması terminal, üçüncü aşaması da Yeşil-Çekirge tramvay hattı olduğunu kaydeden Fidansoy, ikinci ve üçüncü aşama güzergahların ihalelerinin de en kısa zamanda yapılacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber