KCK soruşturması

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ağrı Şube Sekreteri Hüdeyda Demirtaş, kck soruşturması kapsamında KESK'e yönelik olarak gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin, "KESK üzerindeki baskılara son verilmelidir" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2012 21:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demirtaş, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin talimatıyla terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması kck'ya yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan KESK'e bağlı sendika üyelerinin serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

Uzun bir süredir konfederasyonları üzerinde yaratılan baskılar sonucu toplam 39 üye ve yöneticilerinin tutuklu bulunduğunu belirten Demirtaş, şunları söyledi:

"Bugün yurt çapında gerçekleştirilen şafak operasyonları ile toplam 71 yönetici ve üyemiz gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınanlar arasında Konfederasyonumuzun Genel Başkanı Lami Özgen'in yanı sıra bağlı sendikalarımızın MYK üyeleri, şube başkanı ve şube yöneticilerimizle üyelerimiz bulunmaktadır. Tek suçları sendikal hak ve özgürlükler, barış ve demokrasi mücadelesi vermek olan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalı, KESK üzerindeki baskılara son verilmelidir."

Muhabir: Emrah Kocabey / Sagip Sezginer

Yayıncı: İbrahim Uyar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber