Halkbank'ta maaş eşitlendi sorun bitti

Haber Giriş : 11 Temmuz 2005 07:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Halkbank'la birleşen Pamukbank'ta düşük maaş alan 3 bin 500 personelin sorunu çözülüyor. İki personel arasında maaş farklılıkları ağustosta eşitleniyor.

Pamukbank'la birleşerek Türkiye'nin en büyük beşinci bankası haline gelen Halkbank'ta iki banka personeli arasında gerginlik yaratan maaş uçurumu sonunda hallediliyor. Geçen cuma, bankanın sahibi Hazine ile biraraya gelen Halkbank yetkilileri, maaşların eşitlenmesi konusunda anlaşmaya vardı. Ortaya çıkan formül ise aynı kıdemde olup aynı işi yapmalarına karşın farklı maaşlar alan personelin maaşlarının eşitlenmesi yönünde oldu.

HAZİNE İLE TOPLANTI
Bankanın sahibi Hazine'nin kabul ettiği belirtilen öneriyle Pamukbank kökenli 3 bin 500 civarındaki personelin maaşları ay sonunda düzeltilecek ve ağustosta Pamukbank ile Halkbank personelinin maaşları arasında bir fark kalmayacak. Maaşların belirlenmesinde en önemli kriterin bankadaki pozisyon olduğunun altı çizilirken kişinin çalıştığı sürenin de önemli bir diğer kriter olacağı öğrenildi. "Maaşta en belirleyici faktör çalışılan pozisyon olacak" diyen bir yetkili, üst düzeyde çalışıp yüksek maaş alan Pamukbank personelinin gelirlerinde düşüşler olabileceğini belirtti. Yetkili bu durumdan en çok düşük maaş alan genç personelin yararlanacağını kaydetti. Pamukbank kökenli personelin Halkbank personeline göredaha genç olması ve maaşların belirlenmesinde çalışılan sürenin de etkili bir faktör olarak kabul edilmesi nedeniyle iki personel arasında yine de farklılıklar olabileceği belirtiliyor. Maaş düzenlemesiyle ilgili yakında yeni sözleşmelerin imzalatılacağı da gelen bilgiler arasında. Bankalar Birliği verilerine göre mart sonu itibariyle Halkbank'ta 10 bin 981 personel bulunuyor. Bunun 3 bin 500 kadarını Pamukbank'ın devriyle gelen personel oluşturuyor. Toplam 595 şubesi olan bankada 2004'te personele 281 milyon YTL ödeme yapıldı. Yeni yılla birlikte yapılan zamlarla artan bu rakamın yapılan maaş düzenlemesiyle birlikte daha da artacağı belirtiliyor.

BİRLEŞME ERKEN BİTTİ
Bu arada birleşme için Mc Kinsey adlı danışmanlık firmasından destek alan Halkbank'ta maaş sorunun da çözülmesiyle birlikte birleşmenin fiilen tamamlanmış olacak. Böylece danışman firma dokuz ay süre belirlemesine karşın maaşların da halledilmesiyle birleşme operasyonu sekiz ayda bitecek.

Personele 281 milyon YTL ödendi
Birleşme tarihi 17 Kas.2004
Toplam personel 10.981
Pamukbank pers. 3.500
Şube sayısı 595
Personel ödemesi 281 milyon YTL

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber