Arınç: Savaş çığırtkanlığı doğru değil/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Suriye ile yaşanan gerginlik konusunda, "Savaş tamtamları çalanlar var.

Savaş çığırtkanlığı yapmak doğru değil. Gereken her şey hukuk çerçevesinde mutlaka yapılacaktır. Kimseyle savaşmak niyetinde değiliz. Böyle bir iddiamız da yok." dedi. Dün 7 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Arınç, Suriye'ye elektrik satışının azaltılmasının hükümetin gündeminde olduğunu kaydetti. Arınç, Suriye'ye yönelik bir sınır ötesi tezkerenin de görüşülmediğini belirtti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türk askeri uçağını düşürmesiyle ilgili olarak, "Ülke-miz mukabelede bulunma hakkı dahil olmak üzere uluslararası hukuktan kaynaklanan tüm haklarını mahfuz tutmaktadır. Türkiye bu konuda hiçbir şeyi eksik bırakmayacaktır. Suriye'nin bu saldırısına karşı tarafımızdan tayin edilecek zaman ve yöntemlerle bütün adımlar dikkatle atılacaktır. Kamuoyu müsterih olsun.'' dedi. Komşu ülkenin sürekli yalan beyanlarla dezenformasyon yaptığına işaret eden Arınç, Türkiye'nin bütün delillere sahip olduğu ve uluslararası arenada elinin güçlü olduğuna dikkat çekti. Hükümet Sözcüsü, saldırının hemen ardından kurtarmaya giden bir CASA uçağının da Suriye tarafından taciz ateşine tutulduğunu, Genelkurmay Baş-kanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'nın müdahalesiyle ateşin sona erdiğini aktardı. Bakanlar Kurulu'na, Hava Kuvvetleri Harekat Başkanı Tümgeneral Ateş Mehmet İrez de katıldı. Toplantıda 2 saat kalan İrez, kabine üyelerine harita ve görüntüler eşliğinde brifing verdi, bakanların sorularını cevapladı. Bugün için 'şunu veya bunu yapacağız' şeklinde bir açıklama yapmayacaklarını ifade eden Arınç, Suriye'den nasıl bir tavır beklendiğinin sorulması üzerine de, "Şüphesiz özür, şüphesiz tazminat, ancak daha başka şeyler de gündeme gelecektir." şeklinde konuştu. Suriye'nin, 'ortak askeri komisyon kuralım, araştırma yapılsın teklifimiz Türkiye tarafından reddedildi' şeklindeki açıklamasına ise "Böyle bir saldırı varken Türkiye'nin oraya heyet göndermesi düşünülemez." karşılığını verdi. Arınç, pilotların Suriye'nin elinde bulunduğu iddiaları için ise, "Keşke öyle olsaydı, hayatta olduklarını bilir ve bir şekilde kendilerine ulaşırdık.'' ifadesini kullandı. AHMET DÖNMEZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber