Belediye çalışanları 'Trafikte Yol Güvenliği' eğitimi aldı

"Trafikte Yol Güvenliği" eğitim programına katılan Alanya Belediyesi personeline, sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 09:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trafik Eğitim Parkı'nda gerçekleşen sertifika törenine Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Başkan Yardımcısı Kemal Dere, İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ile kursiyerler katıldı. Törende konuşan Alanya Trafik Kazalarını Önleme ve Eğitim Derneği Başkanı Cumhur Argun, Alanya Belediyesi'nin 25 personeline verilen 11 günlük eğitimin tamamlandığını söyledi.

Alanya'da 2006 yılından bu yana trafik eğitimi verdiklerini vurgulayan Argun, "2012'nin 6 aylık döneminde 15 bin 308 kişi Trafikte Yol Güvenliği eğitimi aldı. 2006 yılından bu zamana kadar ise 151 bin 835 kişiye eğitim verdik" dedi.

Trafik eğitiminde genel trafik kuralları, trafikte insan davranışları, trafik kültürü, yol güvenliği ve işaretler, trafik ve belediye ile Trafik Yasası konularının anlatıldığını kaydeden Argun, eğitimlerin uzman kişilerce verildiğini ifade etti.

Hedeflerinin trafik eğitimi vererek kazaları minimum seviyeye indirmek olduğunu belirten Argun, "Özellikle okul çağındaki çocukların alacakları eğitim ile trafik bilincini gelecek nesillerde daha fazla geliştirmek istiyoruz. Trafik eğitimleriyle kazaların daha da azalacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Muhabir: Mustafa Kurt

Yayıncı: Güç Gönel

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber