Gaziantep'ten kısa kısa

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 12:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Fen ve Anadolu Lisesi öğrencileri için düzenlenen mezuniyet balosunda coşkulu anlar yaşandı.

Üniversite sınavlarının hemen ardından düzenlenen mezuniyet balosunda öğrenciler liseden mezun olma keyfini yaşarken üniversite sınav stresini de bol bol eğlenerek attı.

Düzenlenen balo törenine GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd Doç. Dr. Atanur Vergili, GKV İlköğretim Okulu Müdürü Ali Bozgeyik, GKV Liseleri Müdürü Fevzi Beşe ve çok sayıda davetli katıldı.

Doç. Dr. Atanur Vergili, yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"İnsanların yaşamında belirli dönemler vardır her anı sevgiyle ve güzelliklerle dolu, yaşanır geçer ve geçmişte kalır. Ama kalbinizin bir köşesinde taptaze anılarla hep yaşatılır. Zaman ilerler, yıllar sonra geriye dönüp, tebessümle hatırlayacağınız o günler aklınıza gelir. Yıllıkların kapaklarını aralayıp, sayfaları çevirirken gözleriniz dalar gider. Uzaklaşan dostlukları tekrar yaşamak gelir içinizden ve o günlerin kıymetini çok daha iyi anlarsınız.

Biz de hepinizin okullarımızdan iyi anılarla ve çok değerli kazanımlarla ayrılacağınızı umut ediyoruz. GKV liselerindeki öğreniminiz süresince edindiğiniz bilgi, deneyim ve birikimleri kullanarak çok iyi yerlere geleceğinize olan inancımız tamdır. Sizden bilimin ışığında yürüyerek, çağdaş düşüncelerden ayrılmamanızı, ülkemizi ve Cumhuriyetimizi sonsuza dek korumanızı ve savunmanızı ve GKV ruhunu yaşatmanızı bekliyoruz."

-Yaz okulunda eğlenerek öğreniyorlar-

Özel Güney Eğitim Kurumları, bünyesinde açtığı yaz okulu ile öğrencilerin uzun yaz tatilini hem eğlenerek hem de öğrenerek geçirmelerini sağlıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Okullar Hayat Bulsun' projesi kapsamında, yazı en verimli ve dolu dolu geçirebilmeleri için her türlü imkanı seferber ederek öğrencilere çeşitli fırsatlar sunan Güney Eğitim Kurumları, okulların tatile girmesiyle beraber yaz etkinliklerine başladı.

4 hafta sürecek yaz okulunda eğitim genellikle İngilizce, spor ve müzik üzerine yoğunlaşırken, eğlence kısmı ise çok daha fazla çeşitliliğe sahip.

Güney Eğitim Kurumları Genel Müdürü Yaşar Narı, şu bilgileri verdi:

"Yaz tatilinde öğrenciler uzun süreli okuldan ayrı kalıyor. Genellikle çocuklarımız bu dönemde internette, televizyon başında, bilgisayar oyunları veya cep telefonlarıyla vakit geçiriyorlar. Bu da öğrencilerde rehavete yol açıyor. Bu rehaveti en aza indirmek adına haftada 6 gün olmak üzere içerisinde Amerikalı öğretmenler eşliğinde hem eğlenecekleri hem de İngilizcelerini geliştirebilecekleri İngilizce yaz kampı, spor, müzik ve kitap okumadan oluşan yaz okulu programı düzenliyoruz. Sene içerisinde kazanılan ve öğrenilen evrensel değerlerin devam ettirilmesi adına yaz okulu önemli. Aynı zamanda öğrencilerimizi sosyal ve kültürel açılardan da geliştirerek, öz güven duygularının artmasına katkıda bulunuyoruz."

-Biçerdöver kontrolleri-

İslahiye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürlüğü teknik ekiplerince hasadı yapılan buğday ve arpada dane kaybını önlemek amacıyla biçerdöver kontrolleri yapıldı.

İslahiye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Yanar, yaptığı açıklamada, şu bilgileri verdi:

"Çiftçilerimizin büyük emek, zaman ve masrafla üretmiş oldukları tarla bitkilerinin zamanında, en az dane ve sap kaybı ile tekniğine uygun olarak hasat edilmesini sağlamak ve bu sayede milli servet kaybını önlemek amacıyla biçerdöverle hasatta tarla kontrollerini başlaştık.

Kontrollerle ilgili olarak müdürlüğümüz teknik elemanlarınca hububat hasadının yapıldığı köylerde gerekli açıklama ve bilgilendirmeler yapılmaktadır. Kontrolle mesai saati gözetilmeksizin aralıksız olarak hasat sezonu boyunca devam edecektir. Ayrıca tarla sahipleri ile hububat tarımında hasadı takiben toprağın yapısına ve çevreye vereceği zarar göz önüne alınarak, anız yakılmasının önlenmesi yönünde gerekli bilgilendirmeler de yapılıyor."

İlçe Müdürlüğü olarak bu konuda iki ekip oluşturduklarını ve çalışmaların devam ettiğini belirten Yanar, anız yakmanın son derece tehlikeli ve zararlı olduğuna da dikkat çekti.

Muhabir: Zekeriye Şimşek

Yayıncı: Mehmet Öztaş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber