Başarılı öğrenciler, İnönü Çocuk Üniversitesi'nde yaz kampında buluştu

Malatya'daki başarılı ilköğretim öğrencileri için TÜBİTAK, İnönü Üniversitesi ve İnönü Çocuk Üniversitesi işbirliğinde yaz kampı düzenlendi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 12:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Ünal, 115 çocuğun katılımıyla düzenlenen kampın açılışı dolayısıyla Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, çocukların merak duygusuyla hareket etmelerinin ve sürekli soru sormalarının onları birer dahi yaptığını belirtti.

Çocuklara seslenen Ünal, "Soru sormayı bıraktığınız zaman dahiliğiniz kaybolur. Sakın soru sormayı bırakmayın" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Ünal, kampa katılan çocukların "geleceğin dahileri" olmasını temenni etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise yaz kampı projesini kurum olarak desteklediklerini belirterek, ilköğretim okullarından başarılı çocukları seçtiklerini söyledi.

Küçük yaşta üniversitenin havasını teneffüs etmenin, üniversite için heyecanlanmanın önemli olduğunu dile getiren Bulut, bu proje sayesinde öğrencilerin öz güvenlerinin gelişeceğini ve farkındalık kazanacaklarını ifade etti.

Çocuklardan kendilerine güvenmelerini isteyen Bulut, "Bugün sembol olarak üniversitedesiniz ama gelecekte güzel yerlere, üniversitelere yerleşeceksiniz" dedi.

İnönü Üniversitesi Üstün Yetenekli Çocuklar Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yunus Karakoç da yaz kampıyla amaçlarının çocuklara beceri kazandırmak değil, onların üniversite ve yapılan bilimsel çalışmalar hakkında farkındalıklarını artırmak olduğunu söyledi.

Malatya'daki çeşitli okullardan başarılı 115 ilköğretim öğrencisinin katıldığı kamp, 11 gün sürecek. Kamp süresince laboratuvar uygulamalarına katılacak öğrencilere, organ nakli konusunda bilgiler aktarılacak. İnönü Üniversitesi'ndeki gözlemevini gezecek öğrencilere, bilim ve sanat alanında eğitim verilecek.

Muhabir: Tuba Karahan

Yayıncı: Ahmet Ekici

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber