Kredi kartı şebekesi jandarmadan kaçamadı

Antalya'nın Manavgat, Alanya, Serik, Kemer ve Aksu ilçelerinde ATM'lerden para çekmek isteyen turistlerin kredi kartlarını ele geçirerek kartlardan yüklü miktarda para çektikleri belirlenen şebeke jandarmadan kaçamadı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 12:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın Manavgat, Alanya, Serik, Kemer ve Aksu ilçelerinde ATM'lerden para çekmek isteyen turistlerin kredi kartlarını ele geçirerek kartlardan yüklü miktarda para çektikleri belirlenen şebeke, Manavgat ilçe Jandarma ve Antalya İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonlarla yakalandı.

Manavgat Cumhuriyet Savcılığından alınan izin doğrultusunda 6 ay devam eden teknik takip ve dinleme sonucunda 22 Haziran sabahı saat 06.30'da Antalya Merkez, Diyarbakır, K. Maraş ve Manisa'da eş zamanlı yapılan operasyonlarda aralarında örgüt lideri olduğu belirlenen A.T'ninde bulunduğu 7 kişi yakalandı. Şahısların 4'ü Manavgat'ta olmak üzere Alanya, Serik, Kemer ve Aksu ilçelerinde 47 ayrı olaya karıştıkları, mağdurların tamamının tatil için gelen turistler olduğu belirlenirken 3 kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Manavgat, Alanya, Serik, Kemer ve Aksu ilçelerinde ATM'den para çekmekte olan turistlere yardımcı olmak bahanesiyle yaklaşan çete üyeleri, turistlerin şifrelerini öğrendikten sonra kredi kartını alıp kaçmak ya da ATM'lere yerleştirdikleri düzenek sayesinde ele geçirmek suretiyle kartta bulunan paraları çektikleri bildirildi. Tamamı yabancı turist 47 kredi kartı mağdurunun şikayeti üzerine çete üyelerinin yakalanması için Manavgat ilçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, İl Jandarma Komutanlığıyla birlikte seferber oldu. Ele geçirilen görüntülerden çete üyelerinin çalışma yöntemleri belirlenirken, çete liderinin 2011 yılı Ekim ayında Evrenseki bölgesinde aynı suçu işleyen ekiple bağlantısı olduğu, çetenin elebaşının her iki olayda da A.T isimli şahıs olduğu anlaşıldı. Cumhuriyet savcılığından alınan izin doğrultusunda 6 ay süren teknik takip ve izlemenin ardından 22 Haziran sabahı saat 06.30'da Antalya Merkez, Diyarbakır, K. Maraş ve Manisa'da eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonda ele geçirilen 7 kişiden 3'ü tutuklanırken daha önce yapılan operasyonda ele geçirildikten sonra tutuklanan 5 kişiyle birlikte tutuklanarak cezaevine gönderilenlerin sayısı 8'e yükselmiş oldu.

Tutuklananların isimleri şöyle: "Çete lideri A.t, H.k, Y.A, B.T, O.C, U.Ö, M.S.M ve E.S".

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber