Uşak İl Sağlık Müdürlüğü, vatandaşlara aşırı sıcaklara karşı uyardı

Uşak İl Sağlık Müdürü Dr. Alper Cem Ünal, aşırı hava sıcaklıklarının ve nem oranındaki artışın insan sağlığını olumsuz etkileyebileceğini söyleyerek vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 12:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşırı sıcakların çeşitli sağlık problemlerini de beraberinde getirdiğini sıcaklık ve nem artışına bağlı olarak vücut ısısının arttığını ifade eden Alper Cem Ünal, ?Aşırı sıcaklıklar tansiyon ve kalp rahatsızlıklarına neden olabilir? dedi. Sıcak hava ve nem artışının vücut ısısı, beyin ve diğer hayati fonksiyonlarda hasara yol açabileceğini de anlatan İl Sağlık Müdürü Alper Cem Ünal, bilimsel çalışmalara göre sıcak havalarda damarların genişlemesine bağlı olarak baş ağrılarında da artış gözlendiğini söyledi.

Aşırı sıcaklıkların beynin biyolojik kimyasını bozduğu ve bu sebeple insan psikolojisinin olumsuz etkilendiğini belirten Alper Cem Ünal, ?Aşırı sıcaklarda stresten uzak durmalı, güneş ışınlarının en etkili olduğu öğle saatlerinde zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmamalıdır. Özellikle 4 yaş altı çocuklar ilke 65 yaş üstü yaşlılar aşırı sıcaklıklara karşı daha duyarlıdır ve risk altındadır. Aşırı kilolular, hamileler ve hastalarda sıcaklıklardan daha fazla etkilenmektedirler. Aşırı sıcaklarda sadece terleyerek vücut ısısı dengede tutulamaz. Aşırı sıcaklarda günde en az 8 yada 10 bardak su içip bol sıvı tüketmeliyiz. Dışarıda çalışması gerekenler mümkün oldukça güneş altında korunmasız kalmamaya, aşırı hareketlerden kaçınmaya, sık sık tuz içeren sulu gıdalar almaya dikkat etmelidirler? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber