Çelikcan Adaso Meclisi'nde Yüreğir'i anlattı

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, ilçeyi daha yaşanabilir bir kent haline getirmeyi hedeflediklerini ve bunu gerçekleştirmek için çaba harcadıklarını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 12:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADASO Meclis Başkanı Ahmet Kardeşler ve Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Sürenkök'ün daveti üzerine Adana Sanayi Odası Meclisi Toplantısı'na katılan Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Yüreğir'i ve belediyenin çalışmalarını anlattı. Yüreğir'in diğer merkez ilçelere göre karmaşık yapısı bulunduğunu belirten Çelikcan, yapılan son düzenleme ile hizmet alanının 10 kat artışla 85 bin hektar alana yükseldiğini, bu nedenle hizmet sunumunda sıkıntılar yaşandığını vurguladı.

Yüreğir Belediyesi'ni klasik devlet anlayışı hantallığından uzak bir şirket gibi yönettiklerini ifade eden Başkan Çelikcan, hizmet sunumunda vatandaş memnuniyetinin ön planda tutulduğunu, Adana'da ilk kalite yönetim belgesini alan belediye olmanın gururunu yaşadıklarını vurguladı.

9 MAHALLEDE KENTSEL DÖNÜŞÜM

Yüreğir sınırları içerisindeki binaların yüzde 85'inin uygunsuz yapılaşmadan oluştuğuna dikkati çeken Çelikcan, 9 mahallede kentsel dönüşüm ilan edildiğini, ancak Sinanpaşa'da yaşanan sorunlar nedeniyle, yapı sahipleri ile uzlaşmada güçlük çekildiğini ifade etti. Sorunun aşılması için girişimlerin devam ettiğini ve ilk başlatılan Kışla Mahallesi'nde vatandaşların yüzde 50'si ile uzlaştıklarını bildiren Çelikcan, "Kentsel dönüşümde öncelikli hedefimiz rantın tamamının vatandaşa dağıtılmasıdır" dedi.

İlçede sosyal, kültürel hizmetler konusunda ciddi adımlar atıldığını, 7 olan kültür evi sayısını 10'a çıkarmayı planladıklarını ifade eden Çelikcan, 2009 yılında 5 milyon lira olan yatırım tutarını, 2010'da 11 milyon liraya çıkardıklarını, 2012'de ise 30 milyon liraya ulaştırmayı hedeflediklerini, kent bilgi sistemini gerçekleştirerek tüm taşınmazların kayıt altına alınacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber